Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek. Hagyományos ízesítésű téli szalámi.
Min. rendelés 200 g, 1 rúd kb 600 g
A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni.
Héjhibás ("poloskaszívott") San Marzano paradicsomok feldolgozásra: mivel húsparadicsom fajta, szósz és aszalvány készítésre ajánljuk (olyan célra, ahol a héjhiba nem probléma).
Befoglaló méretei:
Ülőlap kb.: 30 cm hosszú, 19 cm széles
Magassága kb.: 16 cm
Termék részletes leírása:
A sámlik kemény lombos fafajokból készülnek, jellemzően tölgy, kőris, bükk, juhar stb. A kemény lombos fafajok előnye a fenyőkkel szemben, hogy jobb szilárdsági értékekkel rendelkeznek, keményebbek, így ezek felhasználásával tartósabb, a sérüléseknek, ütődéseknek ellenállóbb terméket kapunk. Az egyedi csapolásnak és a kis méretnek köszönhetően elhagyhatók a sámliknál és székeknél használt merevítők, illetve a kifelé enyhén döntött lábak növelik a sámli stabilitását. A formák és élek mindenhol lekerekítettek, így a gyermekek esetében szinte megszűnik az élek és sarkok okozta sérülés lehetősége. A felületkezelés minden esetben természetes alapú olajokkal történik, így a termék környezet és gyermek barát. Az ülőlapon és a lábakon lévő lyukak marása kézzel történik, így nem készül két egyforma sámli. Mivel a termék fából készül, így tükrözik annak tulajdonságait. A fafajok közül sok színes gesztű, ami azt jelenti, hogy a kéreghez közel eső rész jelentősen világosabb. A sámlik készítése során ez is felhasználásra kerül. Ezen felül a faanyagok színe és mintázata azonos fajon belül egyedenként is jelentősen eltérhet, így a sámlik színe is változó a faanyag természetes tulajdonságainak köszönhetően.
A termék adalék és tartósító szer mentes, laktáz enzimmel készült. A termék készítése során jódmentes sót használok, ami nincs fehérítve.
Vákum csomagolásban kerül a termék forgalomba, ezért mindegyiknek más a súlya, egyedi mérés szükséges.
Szárított Házi tészta, GYUFA - 200 gr
Az Ízes Manufaktúra terméke.
Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék.
A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem.
Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül.
Kizárólag kézi munkával készült termék.
Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták.
Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Kenyereszsák a kenyér, pékáru otthon tárolásához.
32*42 cm, így elfér benne a kilós kenyér is.
Kívűl mintás pamutvászon, belül PUL, így szellőzik, nem penészedik, viszont frissen tartja a pékárut 2-3 napig. Zsinórral záródik.
Üzenetben választható minta, a képek között szerepelnek a készleten lévő vásznak.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
Hagyományosan etetett hízott kacsák mája sütve a saját zsírjában.
Igazi finomság egy reggelihez, friss/piritott kenyérrel, paprikával, paradicsommal, hagymával vagy ízlés szerinti kiegészítővel.
Jó étvágyat!
Fahéjjal, szegfűszeggel, narancshéjjal, citromhéjjal, vanillincukorral ízesített befőtt. Mennyei csemege önmagában is, illetve fagylalt vagy sütemény mellé majszolgatva. Sültek mellé is kínálhatjuk.
Kolozs Gabi vagyok 25 éve foglalkozom kürtőskalácssütéssel, minden kisebb, nagyobb gödöllői és környékbeli rendezvényen részt vettem.
Kalácsok 400 grammosak, frissen átadás előtt sülnek. Kürtőskalács, vaníliás, fahéjas, diós, kakaós, kókuszos, mákos és mogyorós ízekben kapható.
A kalács sem tojást, sem tejterméket nem tartalmaz, és kizárólag hazai alapanyagokat használok.
A legördülő menüből lehet választani különböző ízesítések között! A menü megnyitásához, kérlek kattints a fahéjas kürtőskalács szóra vagy a le-fel mutató nyilakra.
A megnövekedett érdeklődés eredményeként nagyobb helyszín után kellett néznünk és az Önkormányzatnak hála találtunk... reméljük sok-sok közösségi eredménye lesz az együttműködésnek.
Jó hírek! Decembertől újra Átadás!???? December 1-jén Új Átadási Helyszínen várunk titeket. A Dombvidék Kosárközösség Új Átadóhelye: Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda alsó szintje.
A kivi napjaink sztár gyümölcse. Nem véletlenül, hiszen tízszer több C-vitamin van benne, mint egy almában. Hazánban is megterem, egyre több ültetvény van. Az egyik Nagyvenyimen található.
Tájékoztató
A kiválasztott termék bekerült a kosarába, ezáltal a termék automatikusan megvásárlásra kerül, amennyiben nem törli ki a kosarából.