Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Kertészet

%

Borsikafű palánta

Egynyári borsikafű palánta. A borsikafüvet borspótlónak használjuk, fűszerként illik babos és káposztás ételekhez, levesekhez.

330 Ft275 Ft / db
275 Ft/db

Fahéjillatú bazsalikom palánta

A klasszikus bazsalikomhoz hasonlít, attól érdekes zamata, fahéjas aromája különbözteti meg. Olyan ételekhez és italokhoz használjuk fel, melyekhez illik ez a fahéjas íz.

275 Ft / db
275 Ft/db
%

Fehérmályva palánta

A fehér mályva régi gyógynövényünk: levelei nyálkaanyag-tartalmúak, így száraz köhögés, székrekedés, gyulladások ellen kiváló háziszer. Leveleit virágzás előtt gyűjtjük és hideg vizes áztatással készítünk belőle teát. A kertben napos-félárnyékos biztosítsunk számára, évelő növény, virágzói szárai is szép díszek.

600 Ft500 Ft / db
500 Ft/db
%

Perui fekete menta palánta

A perui fekete menta egy hagyományos andoki növény. Valójában nem menta, hanem egy büdöske-féle (Tagetes minuta), de a levelei mentás-ánizsos-citrusos zamatúak, innen kapta nevét. Az andoki őslakosok fűszernövényként (ragu, szósz, saláta) és gyógynövényként (meghűlések, légúti és emésztő-szervrendszeri gyulladások, gyomorfájdalmak ellen) is használták. Egyéves növény, a kertben hagyjunk neki elég helyet (1-1,5-2 méter magasra is megnő).

380 Ft100 Ft / db
100 Ft/db
%

Sóska palánta

A sóska évelő, lágyszárú levélzöldség. Nagy levelei sötétzöldek és kellemesen savanykás ízűek, kora tavasszal, virágzás előtt szedhetők.

550 Ft450 Ft / db
450 Ft/db
%

Zöld bazsalikom palánta

Bio zöld bazsalikom palánta. Egynyári növény, zamata az egyik legkedveltebb nyári fűszerré teszi.

330 Ft275 Ft / db
275 Ft/db