Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer

Kistermelői gyümölcslé Andrej András kistermelő

Almalé 100% 5 literes Bag-In Box csomagolásban

Kedves Vásárlóim Elkészült az új széria gyümölcslé, már rendelhető! Az almák az erdőkertesi domboldalakon érlelődtek. A gyümölcslé jó zamatát a négy eltérő alma fajta adja. Mindent a természetre bízunk, semmit sem siettetve , teljes érésben takarítjuk be a termést. Nem a klasszikus hullott, sérült, rossz almákból, hanem a kezdetek óta teljes szedéssel étkezési almából készül a termék.Lassan tíz éve tökéletesítjük a kész gyümölcslevet, de minden évjárat más és más aromákat csal ki italainkból. Semmiféle adalékot, tartósítószert, Plusz C vitaminnak hazudott aszkorbinsavat ( tartósítót ) sem tartalmaz. Sok új vevő félve kóstolta meg italunkat, mert más levek gyomorégést okoztak. Bátran kóstolható, mivel nem tartalmaz citromsavat, sem más oda nem való dolgot, így gyomorégést sem okoz. A minőségért én vagyok a garancia. Nagy múltú pesti éttermeknek, Waldorf üzemi konyhának, romkocsmának szállítunk termékeinkből. Köszönjük, hogy fogyasztóink között köszönthetjük Önt. Andrej András őstermelő

1955 Ft / db
391 Ft/l
Jakusné Csák Erika Őstermelő / Kistermelő

Bodzaszörp

Nádcukorral készült, tartósítószer és adalékanyag mentesen, hagyományos főzéssel, vegyszermentes termesztésből. Nagyon finom frissítő készíthető belőle, 1:6 arányú hígításban ( ízlés szerint változhat), 2-3 citromkarikával, a nagyon meleg napokon pedig pár jégkockával, bodzás ízélményt nyújtó választás! Összetevők: Levendula virágzat, víz, nádcukor, vaníliás cukor, citromsav. Felbontás után hűtőben tárolandó!

790 Ft / üveg
395 Ft/dl
Jakusné Csák Erika Őstermelő / Kistermelő

Bodzazselé

Nádcukorral készült, tartósítószer és adalékanyag mentesen, hagyományos főzéssel, vegyszermentes termesztésből. Húsokhoz, sajtokhoz is kitűnő választás lehet, de kenyérrel, vagy akár magában is fogyasztható. Fogyasztás előtt lehűtve fokozhatjuk az ízélményt! Összetevők: Bodza virágzat,  alma, nádcukor, vaníliás cukor, citromsav, szorbinsav. Hűvös száraz helyen, felbontás után hűtőben tárolandó!

790 Ft / üveg
395 Ft/dl
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt aszalt szilvás parenyica

 Hevített, gyúrt, füstölt sajt, aszalt szilvával töltve. Enyhén sós, kevésbé füstös, puha szilvával van töltve. Rendkívül jól harmonizál a szilva édessége a sóval és ezt a zamatos ízt a füst még inkább kiemeli. Minden sajtba 5 darab aszalt szilva kerül. Kézzel gyúrjuk, nyújtjuk és bükkfával épphogy megfüstöljük. A szilva annyira puha, hogy néhány sajtnál a füstölés során a meleg hatására kiszivárog a szilva édes ragacsos nedve és bevonja a sajt alját. Mennyei... Fogyasztási javaslat: a hűtőből kivéve rögtöni szeletelést javaslunk, elsősorban önmagában fogyasztva, semmi kísérőt, feltétet, kenyeret nem igényel húsok mellé, hidegtálra, süti helyett :-) Allergén anyag: tej Összetevők: hőkezelt teljes tej, aszalt szilva, só, oltó, sajtkultúra, természetes füst Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható. Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük. 

1000 Ft / db
1000 Ft/db
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt fokhagymás parenyica

Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt, füstölt sajt. Kellemesen sós valamint füstös, de jelentősen érvényesülnek a sajt igazi aromái is, a fokhagyma inkább utóízként jelentkezik. Kézzel gyúrjuk és miután szárított fokahgyma granulátommal és sóval ízesítjük,  feltekerjük, sózzuk és bükkfafűrészporral füstöljük. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, enyhén fokhagymás szálas szerkezetű sajt található. Fogyasztási javaslat: fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékelten pihentetni (úgy mint a vajat) hogy elvezhető legyen és a sajt picit megpuhuljon, magában fogyasztva, szendvicsbe, nasinak,  kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára. Allergén anyag: tej Összetevők: hőkezelt teljes tej, só, szárított fokhagyma, oltó, sajtkultúra, természetes füst Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható. Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük.     

1000 Ft / db
1000 Ft/
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt lilahagymás parenyica

Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt, füstölt sajt. Kellemesen sós, markánsan füstös, de jelentősen érvényesül a lilahagyma intenzív íze. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, szálas szerkezetű sajt található, melyek köré apróra vágott friss lilahagymát rejtettünk. A sajtot hagyományosan bükkfafűrészporral füstöljük. Kézzel gyúrjuk és a lialahagymával a belsejében feltekerjük. További változatok: natúr, fokhagymás és aszalt szilvás. Fogyasztási javaslat: fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékelten pihentetni (úgy mint a vajat) hogy elvezhető legyen és a sajt picit megpuhuljon, leginkább szendveicsbe ajánljuk, kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára. Összetevők: hőkezelt teljes tej, lilahagyma, só, oltó, sajtkultúra, természetes füst Allergén anyag: tej Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve. Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható. Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük.  Mivel a sajtot feltekerés előtt sózzuk, így a lilahagyma veszíthet íze intenzitásán illetve jellegzetes színén. Ezért ezt a sajtot minél hamarabb célszerű elfogyasztani a vásárlást követően!

1000 Ft / db
1000 Ft/db
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt parenyica

Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt, füstölt sajt. Kellemesen sós, markánsan füstös, de jelentősen érvényesülnek a sajt igazi aromái is. Kézzel gyúrjuk és hagyományosan csiga formába tekerjük. A sajtot hagyományosan bükkfafűrészporral füstöljük. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, szálas szerkezetű sajt található. Az ízesített változat kifli vagy croissant formájú. Lilahagymás, fokhagymás és aszalt szilvás változatban kapható. Fogyasztási javaslat: fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékelten pihentetni (úgy mint a vajat) hogy elvezhető legyen és a sajt picit megpuhuljon, magában fogyasztva, szendvicsbe, nasinak,  kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára. Allergén anyag: tej Összetevők: hőkezelt teljes tej, só, oltó, sajtkultúra, természetes füst Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható. Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük.     

1000 Ft / db
1000 Ft/db
Hankai Sajtműhely

Camembert

Camembert jellegű lágy fehérpenészes sajt  

1000 Ft / db
1000 Ft/db
Diverzitás Közhasznú Alapítvány

Cékla

Vegyszermentes

350 Ft / kg
350 Ft/kg
Madárkás kert

Céklás-ecetes fürjtojás

Minden a céklás-ecetes fürjtojással kezdődött. Az első elkészítés óta is töretlen a sikere. Összetevők: Főtt fürjtojás (15db), almaecet, víz, cukor, só, cékla, fűszerek. Felhasználás: salátákhoz, szendvicsekhez, ínyenc csemegének, sör-, és borkorcsolyaként.  Az almaecetes páclé felhasználható saláta öntetként is. 

1650 Ft / üveg
110 Ft/db
Jakusné Csák Erika Őstermelő / Kistermelő

Citromfűzselé

Nádcukorral készült, tartósítószer és adalékanyag mentesen, hagyományos főzéssel, vegyszermentes termesztésből. Húsokhoz, sajtokhoz is kitűnő választás lehet, de kenyérrel, vagy akár magában is fogyasztható. Fogyasztás előtt lehűtve fokozhatjuk az ízélményt! Összetevők: Citromfű levél,  alma, nádcukor, vaníliás cukor, citromsav, szorbinsav. Hűvös száraz helyen, felbontás után hűtőben tárolandó!

790 Ft / üveg
395 Ft/dl
Madárkás kert

Currys-ecetes fürjtojás

A legsárgább fürjtojásunk, a currys-ecetes. Nyári csatni befőzések idején gondolkodtunk, miből lehetne még csatnit készíteni és bevillant a fürjtojás, jól is áll neki! Összetevők: Főtt fürjtojás (15db), almaecet, víz, cukor, só, curry, fűszerek. Felhasználás: salátákhoz, szendvicsekhez, ínyenc csemegének, sör-, és borkorcsolyaként.  Az almaecetes páclé felhasználható saláta öntetként is. 

1650 Ft / üveg
110 Ft/db