Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Környezetkímélő termesztésű zöldségek

Bronz nyílhegy saláta

Vegyszermentesen termelt saláta, friss és ízletes. Szendvicsekben, salátákban nagyom jól mutat.

450 Ft / db
450 Ft/db

Forono cékla (hosszúkás)

Vegyszermentesen termelt zöldség. A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető. Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. Száz gramm cékla már fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10 százalékát. Nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, aminek köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető , ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása.  

300 Ft / csomag
600 Ft/kg

Kelkáposzta

1 db kelkáposzta. Késői vetésű. Fóliasátorban telelt át.

850 Ft / db
1214.29 Ft/kg

Mángold

Az íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Ezenkivűl lehet még levesekbe, köretebe és tésztás ételekbe tenni.  A mángoldnak magas az A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma, ezen kívül cukrot, pektineket, szerves savakat (oxálsav, almasav, citromsav), foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz.

400 Ft / csomag
1600 Ft/kg

Sárgarépa

Friss sárgarépa, január közepén szedtük fel. 1 csomag 500 g.

450 Ft / csomag
900 Ft/kg

Spenót

Nagy- és középes meretű, vékony, ropogos levelű spenót. Főzeléknek és salátának, szendvicsre is tökéletes. 250 gr-s kiszerelésekben.

500 Ft / csomag
2000 Ft/kg