Vegyszermentesen termelt saláta, friss és ízletes. Szendvicsekben, salátákban nagyom jól mutat.
Vegyszermentesen termelt zöldség. A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető. Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. Száz gramm cékla már fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10 százalékát. Nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, aminek köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető , ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása.
Az íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Ezenkivűl lehet még levesekbe, köretebe és tésztás ételekbe tenni. A mángoldnak magas az A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma, ezen kívül cukrot, pektineket, szerves savakat (oxálsav, almasav, citromsav), foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz.
Nagy- és középes meretű, vékony, ropogos levelű spenót. Főzeléknek és salátának, szendvicsre is tökéletes. 250 gr-s kiszerelésekben.