Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Szellemi táplálék

A Nap születésnapja

Ebben a verses mesében a Naprendszer elevenedik meg: a Nap éppen az ötmilliárdodik születésnapját ünnepli. Dedikálás kérhető ;-)  

5000 Ft / db
5000 Ft/db

A szénanáthás ló

- Úgy sejtem, hogy ma sem lesz már zavartalan óránk, minden egyes tüsszentéssel frászt hozza e ló ránk. Nincsen rendjén, ha valaki állandóan tüsszent, Hátas Lóránt allergiás valamire, az szent! - Igazad van - morfondíroz evés közben Sári. - Az, hogy Lóci allergiás nemcsak lári-fári. - Szerintem sem megfázás ez - szól az ikerbátyja -, valamitől irritálva van a nyálkahártya. Áprilisban jelentkezett nála a sok tünet, épp amikor megkezdődött a tavaszi szünet. Akkor kezd el hapcizni, ha kizöldül a dűlő, amikor a legelőnkön a zamatos fű nő. -És a sok-sok tüsszentéstől fájhat már a giga, rosszabb lehet - sóhajt Saci -, mint rajtunk az iga. (Részlet Nagy Natália A szénanáthás ló című verses meséjéből.)

4500 Ft / db
4500 Ft/db

Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

Egy hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra íródott, a szerző saját tapasztalatain alapuló, hiteles zéró hulladék gyakorlati kézikönyv, amely lépésről lépésre elkíséri az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában.  Új fejezet: Társadalmi szerepvállalás - lépésről lépésre Vendégszerzők: Takács-Sánta András, ELTE Humánökológia Mesterszak Igazgatója és Rémán Izabella, Gyermekkor Ökológiája munkatársa Még több recept, bővített alapanyag- és boltlista. ... mert hisszük, hogy minden kis lépés számít.   Erre számíthatsz a könyvben: szemléletformáló alapok a "zéró hulladék" életvezetéshez három szinten - kezdő, haladó, és szuper-haladó - bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről: szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk, bakik minden rész végén forintosított megtakarítási potenciál egy 5 fős, átlagos magyar család költségvetésére magyarországi és európai uniós jogszabályi vonatkozások alapítványok, szervezetek, gyűjtőhelyek, nonprofit vállalkozások, applikációk társadalmi aspektusok - közösségek, család és barátok, iskola, munkahely - áttekintése sikeres társadalmi szerepvállalás lépésről lépésre 33 kipróbált recept házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerekhez "zéró hulladék" háztartás alapanyaglistája - bővített változat magyarországi "zéró hulladék életformát" támogató webáruházak és boltok - bővített lista motiváló ellenőrző lista a" zéró hulladékos" háztartás felé vezető egyéni út dokumentálására A szerzőről: TÓTH ANDI - "zéró hulladék" aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony Sokáig azt hitte, környezetvédő, mert bioélelmiszereket, öko tisztítószereket vásárol, és mosható pelenkát ad a kislányára. 2016. január 1-jén egy interneten olvasott cikk hatására drasztikus lépésre szánta magát, és elindult a "zéró hulladékos" háztartás megvalósításának útján. Dobd ki a szemetest! - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Rendszeresen tart előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban. A Háztartásom Hulladék Nélkül blog, Tóth Andi - Háztartásom Hulladék Nélkül Facebook-oldal és a több mint 25.000 tagot számláló Háztartásom Hulladék Nélkül Facebook-csoport háziasszonya.   Kiadó Lelkesedés, Tanulás, Szabadság (2018) Terjedelem 312 oldal ISBN 978-615-00-6245-7

4500 Ft / db
4500 Ft/db

Lufimese

"Natália újra mesél, csupa olyan dologról, amit mindannyian jól ismerünk.- felnőttek és gyerekek -, ami nap mint nap megtörténik velünk. Dedikálás kérhető ;-)

4500 Ft / db
4500 Ft/db