Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Rólunk

Rólunk

 

ÁTADÁSI HELYÜNK: 2100, GÖDÖLLŐ, KAZINCZY KRT. 34.

Átadás időpontja: 

CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT

Termelők 14:00-16:00 között hozzák a rendelt tételeket, amit a vásárlók: 16:00-18:00 között tudnak átvenni.

TELEFONSZÁM:+36202485474 , +36306407850 

 

Dombvidék Kosárközösség egy civil kezdeményezés, melynek tagjai szeretnének helyi termékeket vásárolni, szeretnék, ha minél fenntarthatóbb és egészségesebb élelmiszerek, termékek kerülnének a háztartásukba. Sajnos ez nem olyan egyszerű dolog, mivel nem terem annyi helyben, mint amennyit fogyasztunk, ezért kezdeményezésünk missziója a helyi gazdaság újjáélesztésé, helyi termelés erősítése.

Helyi terméket előállító termelőket várunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása erősíti igazán a helyi gazdaságot. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít, a mi egészségünket szolgálja.

Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított élelmiszerek és termékek mellett, ezért az ilyen termékeket részesítjük előnyben. Közösséget szervezünk, non profit céllal, hatalmas felelősséggel és a fent említett misszióval.

 

 

Folyamatosan keressük a termelőket, vásárlókat és önkénteseket. Szeretnénk felnyitni az emberek szemét, szeretnénk helyi értékekből élhetőbb környezetet teremteni. Kosárközösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek.

  • Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait és bemutatják termelési folyamataikat.
  • Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak és felelősséget éreznek a helyi gazdaság és természeti értékeink iránt.
  • Olyan önkéntes segítőket várunk, akik felismerik, hogy ennek a szép ideának a megvalósulásához tettek kellenek, melyet munkájukkal önzetlenül segítenek.

A közösség működését a Nyíregyházi Kosár Közösség mintájára építjük és az ő önzetlen támogatásukkal alakítjuk. Munkánkat a webáruház segíti, ahol a csatlakozott termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. Az előrendeléseket minden kedden 24:00 óráig kell megejteni.

A rendszer a rendeléseket eljuttatja a termelőkhöz, akik a csütörtöki átadási napra elhozzák a rendelt termékeket. Önkénteseink csütörtökön vevőnként névre szóló ládikát állítanak össze a rendelések alapján, melyet a vevők délután átvehetnek.

Jövőképünk szerint néhány éven belül Gödöllő és környéke lakosai jelentős részben helyi termékeket fogyasztanak majd, ami élénkebb helyi gazdaságot, könnyebb megélhetést és derűsebb kilátásokat, közösségibb életet hoz mindannyiunk számára.