Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Szárított fűszerek, keverékek

Édes-savanyú habanero fűszerkeverék

Kellemes ízhatású fűszerkeverék, mely fő alapanyaga a habanero chilipaprika. A keverék egyéb összetevői: kaliforniai paprika, vöröshagyma, paradicsom, almaecet, barnacukor, fokhagyma, só, lime. Kreatívan, sokrétűen használható a konyhában. Bármely étel feldobható vele akár főzés, sütés közben használva fűszerként, akár a kész ételt megbolondítva egy csipettel.   7 g

770 Ft / csomag
770 Ft/csomag

Őrölt pirospaprika 1000g

Termesztése kisparcellákon, részben konvencionális módon, kézi munkával történik. Kézműves módon is készítjük elő őrlésre a paprikát. A gondos kézi válogatás, a paprika csuma kivágása meghozza eredményét. A paprikát bér őröltetem, erre kialakított üzemben. Az üzemben más termést nem őrölnek.  A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Felhasználási javaslat: ízlés szerint Kiszerelés: 1000 g celofán, de kérésre üvegbe is tudjuk tölteni. Származási hely: Magyarország

6800 Ft / csomag
6800 Ft/kg

Őrölt pirospaprika 250g

Termesztése kisparcellákon, részben konvencionális módon, kézi munkával történik. Kézműves módon is készítjük elő őrlésre a paprikát. A gondos kézi válogatás, a paprika csuma kivágása meghozza eredményét. A paprikát bér őröltetem, erre kialakított üzemben. Az üzemben más termést nem őrölnek.  A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Felhasználási javaslat: ízlés szerint Kiszerelés: 250 g celofán, de kérésre üvegbe is tudjuk tölteni. Származási hely: Magyarország  

1700 Ft / csomag
6800 Ft/kg

Őrölt pirospaprika 500g

Termesztése kisparcellákon, részben konvencionális módon, kézi munkával történik. Kézműves módon is készítjük elő őrlésre a paprikát. A gondos kézi válogatás, a paprika csuma kivágása meghozza eredményét. A paprikát bér őröltetem, erre kialakított üzemben. Az üzemben más termést nem őrölnek.  A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Felhasználási javaslat: ízlés szerint Kiszerelés: 500 g celofán, de kérésre üvegbe is tudjuk tölteni. Származási hely: Magyarország

3400 Ft / csomag
6800 Ft/kg

Szárított bazsalikom levél

Szárított bazsalikom levelek (a közismert zöld, Genovese típusú bazsalikomból). Az aroma minél nagyobb fokú megőrzése érdekében a levelek egészben kerültek szárításra, így tenyerünk között érdemes megmorzsolni őket az étel fűszerezése előtt - ezzel a mozdulattal feltárul a bazsalikom csodálatos aromája. A levelek ökológiai gazdálkodásból származnak, töltőtömeg: 10 gr.

590 Ft / db
590 Ft/db

Szárított borsikafű (morzsolt)

A borsikafű (más néven csombord) az erdélyi konyha jellemző fűszere. Mivel íze, illata a borsra emlékeztet, borshelyettesítőként használják. Puffadásgátló hatása végett jellemzően káposztás és babos ételekbe teszik, de zöldfűszerként ízletes levesekben is. Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő is hatása van. Az aroma minél nagyobb fokú megőrzése érdekében a levelek egészben kerültek szárításra, így tenyerünk között érdemes megmorzsolni őket az étel fűszerezése előtt - ezzel a mozdulattal feltárul jellemző aromája. A fűszer ökológiai gazdálkodásból származik, töltőtömeg: 15 gr.

590 Ft / db
590 Ft/db

Szárított citromillatú bazsalikom levél

Szárított citromillatú bazsalikom levelek. Különleges, a bazsalikom íz mellett citrusos aromája van, ezért minden olyan ételhez ajánlható, amihez a friss zöldfűszeren túl a citrom íz is illik, pl. limonádé, édességek, halas ételek-szószok, ázsiai hangulatú ételek, teák, desszertek fűszerezéséhez. Bazsalikom rajongóknak ajánlott! : ) Az aroma minél nagyobb fokú megőrzése érdekében a levelek egészben kerültek szárításra, így tenyerünk között érdemes megmorzsolni őket az étel fűszerezése előtt - ezzel a mozdulattal feltárul a bazsalikom csodálatos aromája. A levelek ökológiai gazdálkodásból származnak, töltőtömeg: 10 gr.

590 Ft / db
590 Ft/db

Szárított csípős paprika

A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk egészben szárított csípős paprikáinkat, melyet a 2022-es szezonban Ceglédi tájfajtából készítettünk. Választásával a hazai mezőgazdasági sokféleség (=agrobiodiverzitás) fennmaradását támogatja. A paprikák ökológiai gazdálkodásból származnak, töltőtömeg: 20 gr.

790 Ft / db
790 Ft/db

Szárított fahéjillatú bazsalikom levél

Szárított fahéjillatú bazsalikom levelek. Különleges aromája van, tényleg fahéjra emlékeztető, ezért édességekhez, ázsiai hangulatú ételek, teák, desszertek fűszerezéséhez ajánlott. Bazsalikom rajongóknak ajánlott! : ) Az aroma minél nagyobb fokú megőrzése érdekében a levelek egészben kerültek szárításra, így tenyerünk között érdemes megmorzsolni őket az étel fűszerezése előtt - ezzel a mozdulattal feltárul a bazsalikom csodálatos aromája. A levelek ökológiai gazdálkodásból származnak, töltőtömeg: 10 gr.

590 Ft / db
590 Ft/db

Szárított rozmaring levél

Szárított rozmaring levelek. Az aroma minél nagyobb fokú megőrzése érdekében a levelek egészben kerültek szárításra, így tenyerünk között érdemes megmorzsolni őket az étel fűszerezése előtt - ezzel a mozdulattal feltárul csodálatos aromája. A fűszer ökológiai gazdálkodásból származik, töltőtömeg: 10 gr.

590 Ft / db
590 Ft/db