Vegyszermentesen termelt fűszernövény. Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, pikáns ízű fűszer. A zöld növényi részekben sok a C-vitamin. A genovese bazsalikom sokoldalú fűszer, emellett gyógynövény. Sokféle hatást tulajdonítanak neki; javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, természetes antidepresszáns és még a köhögést is csillapítja. Erősíti az immunrendszert, fertőtleníti a bőrt. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák. Kiváló frissen szendvicsbe vagy készíthethetünk belőle pestot is. Vegán pesto recept: 50 g bazsalikom 50 ml olivaolaj só, bors 2 gerezd fokhagyma 25 g tökmag vagy napraforgómag vagy mandula
Szezonálisan változó összetételű friss fűszernövénycsokor, mely kreatívan felhasználható a hét közbeni sütés-főzés során, akár frissen aprítva, egy-egy csipetnyivel megszórva az ételt, akár belefőzve. Minden esetben minimum 3 féle friss fűszernövényt tartalmaz a csokor, de előfordulhat, hogy 6-7 féle is megtalálható benne. A csokorba kerülhet az év során: zsálya, tárkony, zeller, babérlevél, rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, citromfű, menta, kóla fűszernövény, curry fű, stb. Amikor ételeinket illóolajokban, aromákban bővelkedő friss fűszernövényekkel gazdagítjuk, nem csak ízesítő hatásuk érvényesül, hanem egyben szervezetünket is megajándékozzuk azok számos jótékony hatásával.