Összetevők: 100% paradicsomlé Kertünkben szabadföldben, vegyszermentesen nevelt, különféle fajtájú paradicsomok passzírozott, sűrű leve.
Nyers, darált édes paprika parajdi natúr kősóval, bio kápiapaprikából (töltőtömeg: 200 gr). Kiváló ételízesítő levesekhez, pörkölthez, pácokhoz. Hőkezeléssel tartósítva. (Összetevők: kápia paprika, só)
Natúr termék: bio paprika párolva kis sóval. Kiváló semleges alap ragukhoz, rántottához, pizzához, paprikás krumplihoz - bármely ételhez, amelyhez jól társul a paprika. Hőkezeléssel tartósítva.
Összetevők: szárított és porított cékla. Só, tartósítószer-és adalékanyag mentes. Kiváló vas, ásványanyag és rost forrás. Kismamák és kisgyermekek is fogyaszthatják Kávéskanálnyi mennyiséget joghurtba, tojásrántottára, gyümölcslébe, gyümölcsturmixba, limonádéba keverve is fogyasztható. Ételek és italok színezésére is használhatjuk.
Összetevők: szárított és porított cékla. Só, tartósítószer-és adalékanyag mentes. Kiváló vas, rost és ásványanyag forrás (kismamáknak és pici gyermekeknek is adható). Kávéskanálnyi mennyiséget joghurtba, palacsintába, gyümölcslébe, gyümölcsturmixba, limonádéba téve fogyasztható. Ételek és italok színezésére is használhatjuk.
Koktélparadicsomok fűszeres fermentálásban. (Figyelem: a szokásos fermentumokhoz képest szénsavasabb, pezsgőbb karakterű és puhább is a zöldség)
Összetevők: paradicsom, paprika, vöröshagyma, napraforgó olaj, só Kertünkben szabadföldben, vegyszermentesen nevelt, különféle fajtájú paradicsomok passzírozott, sűrű leve, általunk termesztett paprikával, vöröshagymával és himalaya sóval készült bográcsos lecsó, mely akár pörköltek alapjának, akár tojással összeütve egytálételnek kiváló.
Egy igazán különleges termék: a savszegény üde sárga paradicsom kombinálva a savanykás-édes mirabolán szilvával. A fűszerekkel együtt egy zamatgazdag szósz alakult ki, amelyet minden olyan módon tudunk alkalmazni, mint az átlag ketchupöt. De jó mártogatós nachos-hoz is :) Összetevők: mirabolán*, paradicsom*, fokhagyma*, almaecet, barna cukor, olívaolaj, fűszerek. Hőkezeléssel tartósítva. * ökológiai gazdálkodásból származó összetevő
Szeletelt uborka sok hagymával, a hagymát is hagymával evők örömére. Összetevők: uborka, vöröshagyma, parajdi só, fokhagyma, borsikafű A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Különleges savanyú káposzta: a belekevert banántól nem lesz banánízű, de egy kicsit lágyabb ízű, nem annyira savanyú, mint a natúr. Összetevők: káposzta, banán, parajdi só A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta. (Mert az :D ) Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, feketebors A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta, enyhe zöldfűszeres ízesítéssel. Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, majoranna A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.