Talán közhely, de kevés olyan étel van, amely ennyire egészséges lenne, mint a kék áfonya. A nyugati étrendben az áfonya az eper mellett a második legnépszerűbb bogyós gyümölcs. Nemcsak Európában, de szerte a világon nagy népszerűségnek örvend (például Amerikában az ottani őshonos változatot az indiánok több száz éve fogyasztják), sőt, az áfonya az ázsiai és a mediterrán konyha egyik kedvenc alapanyaga is. Népszerűsége nem véletlen, rendkívül ízletes és egészséges gyümölcsről van szó, amely méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír, és minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd. Az áfonya lekvár levendulával megbolondítva egy igazi kulináris csoda.
Birsalma befőtt/kompót balzsaecettel bolodítva. Húsokhoz, sültekhez, uzsonnára, tízóraira.
Almával főzött, bodzavirággal aromatizált lekvár, mellyel feldobhatod süteményed, tortád, palacsintád, de nagyon finomak akár egy szelet vajas pirítóson is. 314 ml
Tél, hideg, hó, GYÖMBÉR. Közismerten melegítő hatású, immunerősítő, emésztést segítő növény a gyömbér és a belőle készült szörp is. Tartósítószer, színezék, adalék mentes. Valódi gyömbérből készült, kézműves termék.
Birs lekvárunkat saját birs termésünkből készítjük, melyet valódi gyömbér hozzáadásával teszünk még Ínycsiklandozóvá. Másik kedvenc változatunk az olasz rizlingben párolt birs lekvárunk. Cukormentes változatban is készítjük
A Nagyi receptje alapján! Összetevők: gyümölcs, cukor, citromsav, dzsemfix