Szabolcsi almákból, 2x válogatva! - Idared - Golden - Mutsu - Granny Smith - Jonagold - Jonaprince - Pinova - Royal Gála. A rekesz töltősúlya: kb. 4500 gr
Florina alma Jean Lespinasse vezetésével a 'Jonathan', a 'Golden Delicious' és a római alma keresztezésével hozták létre az 1970-es években a franciaországi Angers-ban. Érési idő A Florina alma hazánkban szeptember végén - október elején szedhető. Felhasználása Kissé szabálytalan, enyhén megnyúlt kúp alakú. Héja vékony, feltűnően hamvas, sárgászöld alapszínét szinte teljes mértékben mosott és csíkozott sötétpiros-lilás fedőszín borítja, tetszetős. Húsa sárgásfehér, közepesen kemény, tömött, roppanó, lédús, ízletes, kissé illatos, inkább édeskés, de megfelelő cukor-sav arány folytán harmonikus. Friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és tárolásra (kb.februárig) is kiváló. Tárolhatóság A Florina alma elég jól tárolható. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.