- 2 kg burgonya - 1 vöröshagyma - 3 db fokhagyma - 1 db fejes káposzta - 1 db karfiol - 2 db cukkini - 2 csomag petrezselyem - 6 db sárgarépa - 3 db gyökér - 6 db tojás
Aszalt paradicsom – a nap íze minden falatban Amikor a paradicsom valódi zamata koncentrálódik, megszületik a mediterrán konyha egyik legértékesebb alapanyaga. Miért szeretjük annyira? ✔ Természetes módon szárítva – megőrzi a paradicsom minden értékes tápanyagát ✔ Gazdag likopinban, vitaminokban és ásványi anyagokban ✔ Nincs benne semmi felesleges – csak a tiszta, koncentrált íz Hogyan használhatod? – Tésztákba, salátákba, szendvicsekbe – Antipasti tányérra olívával, sajttal – Kenyérbe sütve vagy pesztóba turmixolva – Vagy csak úgy, magában, mert úgy is isteni! A termék tartósítószer mentes.
Vegyszermentesen termelt fűszernövény. Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, pikáns ízű fűszer. A zöld növényi részekben sok a C-vitamin. A genovese bazsalikom sokoldalú fűszer, emellett gyógynövény. Sokféle hatást tulajdonítanak neki; javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, természetes antidepresszáns és még a köhögést is csillapítja. Erősíti az immunrendszert, fertőtleníti a bőrt. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák. Kiváló frissen szendvicsbe vagy készíthethetünk belőle pestot is. Vegán pesto recept: 50 g bazsalikom 50 ml olivaolaj só, bors 2 gerezd fokhagyma 25 g tökmag vagy napraforgómag vagy mandula