Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Zöldség

Bio cikória saláta (Castelfranco)

Gyönyörű és nagy saláta, bár csak keményvonalas zöldségevőknek ajánlott a cikóriákra jellemző kesernyés íz miatt.

550 Ft / db
550 Ft/db

Bio cukorsüveg (endívia) saláta

Egy igazi különlegesség: a cukorsüveg (Zuckerhut/Sugar Loaf) saláta az endíviafélékhez tartozik, így alapjában véve kissé kesernyés.  Viszont a fagyok hatására ez a keserűanyag cukrokká bomlik és a saláta megédesül :) Friss salátaként fogyasztjuk, önmagában vagy keverve más salátákkal. A külső takarólevelek egy kicsit kesernyések maradhatnak, ilyenkor az öntetbe tegyünk egy kis mézet. Hőkezelést nem igényel.

590 Ft / db
590 Ft/db

Bio endívia (Wallone/Frisée)

Friss, ropogós saláta, az endívia nevével ellentétben csak kismértékben kesernyés. Az endíviát leggyakrabban nyersen, salátákban fogyasztják. Jól illik a dióhoz, narancshoz, kéksajthoz és különösen a citromléhez, amely állítólag segít csökkenti a kesernyés ízt. Főzve: Egy nagy fazék vizet gyorsan forraljunk fel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót és az egész endíviafejet. Fedjük le fedővel, és főzzük 4 percig. percig, vagy amíg megpuhul. Szűrjük le, vágjuk le a szárvéget, és vágjuk fel a leveleket. Ezután locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.

580 Ft / db
580 Ft/db

Bio fodroskel csokor

Hamvaszöld színű, friss fodroskel csokor (súly: 250 gr).

550 Ft / csomag
550 Ft/csomag

Bio leveles saláta (Cocarde)

Friss, semleges ízű, zöld leveles saláta. Főzést nem igényel, frissen fogyasztható ételek mellé. Egy csomag súlya: 100 gr.

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Bio mángold

Friss leveles mángoldcsokor (súly: 250 gr).

550 Ft500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Bio póréhagyma

Markáns ízű póréhagyma, ami hosszan tárolható is.

550 Ft450 Ft / db
450 Ft/db

Bio rukkola

A közismert, fűszeres ízű friss rukkola levél. Egy csomag: 100 gr.

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Bio zöldparadicsom

Éretlen, zöld, változatos formájú paradicsomok, melyek alkalmasak savanyúság-készítés és fermentálás céljára. Egy csomag súlya: 500 gr.

440 Ft / csomag
440 Ft/csomag

Borsó Minisaláta (10 dkg)

Borsó A babfélékben sok az A-, B-, C-, E-vitamin és folsav (B9 vitamin), magas a vas, mangán, magnézium, kálium, és foszfor tartalmuk, és jelentős az antioxidáns és aminósav tartalmuk. Mini Saláta?  Miért? A mini saláták vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdagok, melyet természetes egészséges formában tartalmaznak. Rostanyagokban gazdagok, mellyel segíti az emésztést, méregtelenítést. Emellett vannak minisaláták, amelyek antibiotikumos, gyulladáscsökkentő hatással bírnak.  Tárolás: Hűtőszekrényben 3-4 napig frissen tartható, jól szellőző dobozban, vagy textilzsákban. Nagyobb mennyiség rendelése: Amennyiben 1 csomagnál több minisalátát szeretnél rendelni, akkor kérheted egy nagyobb textilzsákban is. Ezt kérlek jelezd a megrendeléskor! Köszönöm Hulladékcsökkentési törekvés: Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy a környezetünket is egészségesen tartsuk. Ezért az eldobható csomagolás elkerülése 8és a minisaláták minél frissebben tartása) érdekében egyáltalán nem használok a minisaláták csomagolásához egyszerhasználatos műanyag zacskót vagy dobozt. A minisaláták felcímkézve, szabászati maradék textilek felhasználásával megvarrt textilzsákokban érkeznek a Dombvidék Kosárközösséghez az átadó napon. A textilzsákokból az átadóponton átrakhatod saját dobozodba vagy textilzsákodba, a kosárközösség pedig visszajuttatja hozzám a zsákokat. Azonban nyugodtan haza is viheted ezekben a megrendelt minisalátádat. Ez esetben kérlek, hogy következő alkalommal juttasd vissza a Dombvidék kosárközöség önkéntesei részére, hogy újból fel tudjam használni egy következő megrendelés környezettudatos csomagolásához. Odafigyelésedet hálásan köszönöm.

2500 Ft / csomag
250 Ft/dkg

Burgonya, Balatoni Rózsa 15 kg

Télálló.

4700 Ft / zsák
313.33 Ft/kg

Burgonya, télálló 15 kg.

Télálló.    

5400 Ft / zsák
360 Ft/kg