Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Liszt

Bio tönkölybúza félbarna kenyérliszt, 1kg

A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

800 Ft / db
800 Ft/kg

Bio tönkölybúzaliszt teljes kiőrlésű, 1kg

A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

600 Ft / db
600 Ft/kg

Fehér tönkölybúzaliszt 1kg

Fehér tönkölybúzaliszt:   A tönkölybúza  a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetõen. Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemzõ, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), de niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély. Számos fontos ásványi anyagból is többet tartalmaz, mint a közönséges búza. Felhasználása nem különbözik a közönséges búzából készült lisztétől. A fehér lisztet csak hengermalomban lehet előállítani. A fehér liszt tápértéke alacsonyabb mint a köves malomban őrölt lisztnek, mert alacsonyabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. Mi kizárólag a hagyományos köves malomban őrölt lisztet tartjuk egészségesnek ilyen, lisztet nem is gyártunk, de mivel igény van rá beszereztük. Szép kenyeret, péksüteményeket, süteményeket lehet belőle sütni,

800 Ft / kg
800 Ft/kg

Teljes kiőrlésű tönköly liszt 5 kg

A gabonamag és gabonaliszt sütési tulajdonságait, így a kenyér minőségét is a keményítő- és a fehérjetartalom határozza meg. A gabonaszemek legnagyobb mennyiségbe szénhidrátot, javarészt keményítőt tartalmaznak.. A gabonamag, valamint a belőle készülő liszt minősége szempontjából döntő a mag úgynevezett endospermiumában találhatóraktározott fehérje minősége és mennyisége.  A lisztünk minimális fehérjetartalma minimum 19%. Hagyományos köves malomban őrölt tönköly liszt:  A köves őrlésnek köszönhetően, magas a rost tartalma, az ízvilága kimondottan házi jelleget ad az ebből készített  kenyereknek, pékáruknak, süteményeknek. A legkiválóbb minőségű és megbízható alapanyagból készült. Természetes módon bőven tartalmaz alapvető ásványi anyagokat. A közönséges hybrid búzához képest magasabb a fehérje, és aminosav tartalma, könnyen emészthető, élettani hatása kedvező. Szénhidrát tartalma alacsony, és lassú felszívódású!  Ajánljuk, gyerekeknek, sportolóknak, terhes anyáknak, időseknek, valamint az alacsony szénhidráttartalom miatt  beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is.  Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. 

7000 Ft / zsák
1400 Ft/kg

Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 5 kg

A gabonamag és gabonaliszt sütési tulajdonságait, így a kenyér minőségét is a keményítő- és a fehérjetartalom határozza meg. A gabonaszemek legnagyobb mennyiségben szénhidrátot, javarészt keményítőt tartalmaznak.. A gabonamag, valamint a belőle készülő liszt minősége szempontjából döntő a mag úgynevezett endospermiumában található raktározott fehérje minősége és mennyisége. A liszt  fehérjetartalma minimum 16%. Hagyományos köves malomban őrölt tönköly liszt:  A köves őrlésnek köszönhetően, magas a rost tartalma, az ízvilága kimondottan házi jelleget ad az ebből készített  kenyereknek, pékáruknak, süteményeknek. Kiemelkedő minőségű és megbízható alapanyagból készült. Természetes módon tartalmaz alapvető ásványi anyagokat. A közönséges hybrid búzához képest magasabb a fehérje, és aminosav tartalma, könnyen emészthető, élettani hatása kedvezőbb, Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. 

3750 Ft / zsák
750 Ft/kg