A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Zabliszt 1 kg Kistermelői Zabliszt Gluténmentes Teljes kiőrlésű zabliszt Termesztés során nem használunk műtrágyát, kerüljük a vegyi anyagok használatát is. A magvetés, növényvédelem, betakarítás után sem találkozik buzával és más gluténes gabonával, ezért csak a zabban található glutén van jelen alacsony mértékben. Saját gazdaságunkban végezzük a hántolást, malom kővel a zabszem őrlését és a szitálást pedig egy szitagép segítségével. Ezután vagy kicsomagolás történik vagy heti rendszerességgel kenyeret készítek belőle megrendelésre is. A táplálkozástudományi szakemberek legfrissebb kutatási eredményei szerint egyetlen más élelmiszer sem tudja oly mértékben kielégíteni a tápanyagszükségletet, mint a zab. Az élsportolók szerint is kiváló energiaforrás, s az orvosok is kihasználják a zab sokoldalú gyógyhatását és védőerejét, sőt, ma már a gyermekétkeztetésnek is egyik kulcsfontosságú eleme.