Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2022.12.31

Ez történt 2022-ben!

Ez történt 2022-ben!

Ez az Év az átadóhely keresés éve volt, több okból is.

  • Növekvő érdeklődés.
  • Több kosár.
  • Több helyi termelő.

Röges utcából a Blaháné útjára, majd onnan az Isaszegi úti Waldorf Óvodába költöztünk.

Minden hely adott valami pluszt a kosárközösség életébe. Csodás házigazdákat ismerhettünk meg, Milánkovics Kinga és Turba Bea személyében. Szeretetük és nyitottságuknak hála tovább tudunk működni, amire a számok alapján is igény van.

2022 december 13-án 60 kosár várta, hogy érte jöjjenek. Az év első átadásán, 2022 január 5-én még csak 11 kosár várt ugyanerre.

Több kosár, több Önkéntest is jelent! Az állandó tagok, Illésné Marika, Bencze Ágnes, Csapó Beatrix, Borbélyné Béres Marianna, Fehér Zsuzsanna, Szabó Csaba, Mező Fruzsina és Storcz Csaba mellett Tóth Andit és Sorné Horváth Katalint is állandó önkénteseink között tartjuk már számon.  Voltak lelkes beugrók is, akiket továbbra is szeretettel várunk az átadásokra, mint Huszár Enikő, Soltész Barbara, Búza Marika, Winklerné Ica, Zebegényi Szilvi, Kurucz Kata.

Török Ignácz Gimnázium közösségi szolgálatos diákjainak munkáját is szeretnénk megköszönni, valamint Szedmák Ágnes tanárnőnek a koordinálást, támogatást.

Minden tag másként, lehetőségéhez mérten segít. Van aki többet, van aki kevesebbet. 2023-ban is szeretettel várjuk az érdeklődőket, önkénteskedni vágyókat.

Termelőink lelkesedése és rugalmassága is nagy mértékben segíti a Dombvidék Kosárközösség működését. Reméljük a jövőben is eredményekben gazdag együttműködés lesz a miénk.

Folyamatosan keresünk új önkénteseket, várjuk a kedves érdeklődőket, hogy együtt, könnyebben érjünk el változást a fogyasztási szokások és a környezettudatos termesztés, termelés terén.

A munkánkat nem csak csodálatra méltó önzetlen Önkéntesek, hanem, pályázatok is segítették, segítik. A Bethlen Gábor Alapkezelő, NEA pályázatának segítségével a működésünkhöz szükséges eszközök közül egy laptopot és egy vitrines hűtőt vásároltunk.

Részt vettünk pár eseményen is.

A Belvárosi Napokon a Civil utcában találkozhattatok velünk, ahol csodás ízek és illatok vártak rátok, termelőinknek hála. A Rotary Klub Mikulás Futásának résztvevőinek vitamin készleteit, pedig Kivivel támogattuk meg.

Végezetül beszéljenek a képek:  

 

 

Tóth Andi videóit öröm vissza nézni, íme az egyik.:

https://www.facebook.com/andi.toth.3994/videos/468588935252206/?idorvanity=157563392351239