Szeletelt uborka sok hagymával, a hagymát is hagymával evők örömére. Összetevők: uborka, vöröshagyma, parajdi só, fokhagyma, borsikafű A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Különleges savanyú káposzta: a belekevert banántól nem lesz banánízű, de egy kicsit lágyabb ízű, nem annyira savanyú, mint a natúr. Összetevők: káposzta, banán, parajdi só A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta. (Mert az :D ) Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, feketebors A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta, enyhe zöldfűszeres ízesítéssel. Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, majoranna A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
A cukkini egy új formában: savanyítva. A fűszerekkel együtt a ropogós cukkini igazán ízletes savanyúsággá válik, aki kóstolta, a savanyított uborkát el is felejti :) Összetevők: cukkini*, kapor*, borsikafű*, cukor, ecet, fűszerek, só (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Hőkezeléssel tartósítva.
Összetevők: Himalája só, szárított zöldségkeverék, bors, őrölt chili. Adalékanyag és tartósítószer mentes. A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk, levesek, húsételek, szendvicsek ízesítésére. Sószóróba töltve, amely megkönnyíti a használatot!
Összetevők: Himalája só, szárított zöldségkeverék, bors, őrölt chili. Adalékanyag és tartósítószer mentes. A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk, levesek, húsételek, szendvicsek ízesítésére.
Szárított Házi tészta, SPAGETTI - 500 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!