Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Orsiherba Biokert

Orsiherba Biokert

Kapcsolat az ember és a növények között: ez az Orsiherba Biokert mottója. Kis, családi gazdaságunkban a bio zöldség- és gyümölcstermesztés bemutatása, gyógynövények termesztésének és felhasználásának tanítása áll fókuszban az élelmiszertermelési tevékenység mellett. jelenleg palántákat, friss zöldségeket, savanyúságokat állítunk elő. Gazdaságunk minősített ökogazdaság (Bio Garancia Kft.). Az összes tevékenységünket a fenntartható, ökológiai gondolkodás jellemzi: műtrágya helyett szervestrágyát, gyomirtó helyett kapát használunk, a palánták is természetes alapanyagok (komposzt, faforgács, tőzeg, trágyapellet) keverékében fejlődnek. A termesztett fajták között pedig sok az érdekes, régi, jó ízű tájfajta - a tápiószelei Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ on-farm partnere és a Magház Egyesület egyik HUB-ja vagyunk. Jelenlegi fejlesztéseink arra irányulnak, hogy falusi környezetben, kemencés étkekkel, jó hangulatban várhassuk a hozzánk látogató csoportokat, hogy az érdeklődők közelebbi kapcsolatot teremthessenek a termesztett növények kincseivel, számukra hasznos információkat szerezhessenek.

Termékek

Ajvár

Ajvár, a nyár íze: sült kápia és padlizsánkrém, enyhe fokhagymás, borsos ízesítéssel (töltőtömeg: 300gr).

900 Ft / üveg
900 Ft/üveg

Bio csípős paprika - Ceglédi tf.

Csípős kis paprikák csokorba kötözve - Ceglédi tájfajta, az idei évi onfarm tesztelés nagy felfedezettje (ugyanez a paprika van az "Erős Laci" darált paprikánkban is). A kis csokrot fel is lehet akasztani száradni, de frissen is lehet fogyasztani. (Mivel tájfajta, választásával a hazai mezőgazdasági sokféleség megőrzését támogatja.) Súly: kb. 40-50 gr.

330 Ft / csomag
330 Ft/csomag

Bio fehér padlizsán

Különleges színű és formájú fehér padlizsán: grillezve sokkal krémesebb, lágyabb a húsa, mint a lila padlizsáné. Egy darab kb. 100 gr.

200 Ft / db
200 Ft/db
%

Bio fehér TV paprika csomag

Bio fehér, TV csemege paprika (fóliás termesztésből). Egy csomag súlya 0,25 kg, ez kb. 3-4 db paprika.

300 Ft260 Ft / csomag
260 Ft/csomag
%

Bio kaliforniai paprika (zöld és piros)

Friss, ropogós zöld kaliforniai paprika. Egy darab súlya kb. 110-130 gramm.

200 Ft150 Ft / db
150 Ft/db

Bio lecsó paprika

Lecsó paprika, vegyes fajtákból, sárga és piros színű vegyesen.

550 Ft / kg
550 Ft/kg

Bio leveles salátamix (Mesclun)

Friss, vidám színű, ropogós leveles saláta. Főzést nem igényel, frissen fogyasztható ételek mellé. Egy csomag: 200 gr.

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag
%

Bio lila paprika

Igazi különlegesség! A lila paprika nem csak a színével, hanem az ízével is kitűnik a paprikák közül: húsa lágyabb és édesebb, kivételes csemege felnőtteknek, gyermekeknek pedig a zöldségevés "promóciója" :) Friss fogyasztásra ajánlott. Egy darab súlya kb. 70-80 gramm.

100 Ft90 Ft / db
90 Ft/db

Bio pasztinák

A paszternák régi, méltatlanul elfeledett zöldségünk. Kellemes, édeskés íze van, és sokoldalúan felhasználható a konyhában: levesekben, pürékben, sőt grillezve, sütve is. Egy csomag súlya: 500 gr.

990 Ft / csomag
990 Ft/csomag
%

Bio petrezselyem csokor

Friss levélpetrezselyem csokor (45 gr).

350 Ft300 Ft / csokor
300 Ft/csokor
%

Bio spagettitök

A spagettitökkel ritkán találkozhatunk, pedig méltatlanul mellőzött zöldségféle. A közismert főzőtökhöz hasonlóan főzeléknek készítjük el, de vele ellentétben nem kell legyalulni! "Istengyalulta töknek" is nevezik, mert főzés közben szálaira esik szét. Negyedeljük, kézzel kikaparjuk a magvakat (nem szükséges kanalazni, mert úgy értékes húst veszítünk), meghámozzuk, majd a képen látható nagyobb darabokban halmozzuk a lábosba. Egy kis vízzel, sóval feltesszük párolni, időnként megkeverjük és rövid idő alatt szétesik. Sűrűbb, testesebb íze van, mint az átlag főzőtöknek. Krémesebb állag eléréséhez botmixerrel is átdolgozhatjuk. Amennyiben nem tudjuk megfőzni a közeljövőben, jó hír, hogy keményebb héja végett hosszú az eltarthatósági ideje. (Egy tök kb. 0,5-0,8 kg súlyú.)

370 Ft350 Ft / db
350 Ft/db

Bodzaszörp

Bodzaszörp - frissítő ital ősszel, télen is. Űrtartalom: 750 ml.

1760 Ft / üveg
1760 Ft/üveg