Friss, vegyszermentesen nevelt bazsalikomból, dióból, parmezán sajtból készült krémes pesto, sóval, citromlével ízesítve, olívaolaj és napraforgóolaj (3:1) keverékében. Kiváló reggeliző kence, illetve használható tésztákkal összeforgatva szószként, levesbe, mártásokba, ragukba, rizzsel, sült zöldségekkel, salátával összekeverve ízesítőként. 120 ml
A termék adalék és tartósító szer mentes. A termék készítése során jódmentes sót használok, ami nincs fehérítve. Vákum csomagolásban kerül a termék forgalomba, ezért mindegyiknek más a súlya, egyedi mérés szükséges. Salátákhoz vagy paradicsom leveshez hozzá adva tökéletes ízt ad az ételnek!
Bazsalikomos - borsos fokhagymás csirke mell steak grillezni tökéletes, de egy gyors könnyű nyári fő ételnek is kiváló, friss citromos zöld salátával tudom ajánlani.
Bazsalikomos - borsos fokhagymás Csirke mell steak grillezni tökéletes, de egy gyors könnyű nyári fő ételnek is kiváló, friss citromos zöld salátával tudom ajánlani.
Ezzel a nem hétköznapi, gyümölcsös ízvilágú barbecue szósszal feldobhatod kedvenc hamburgered, pulled pork szendvicsed, illetve grillezés közben kenegetve extra különlegessé varázsolhatod vele a faszénen piruló oldalast, csirke-szárnyakat, egyéb finomságokat. Sütőben készült sültekhez használva is hasonlóan gusztusos fényes mázbevonatot kapunk a kenegetéssel. 314 ml

Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet a magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is.

Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve.