Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve.
Golden Delicious alma Az USA-ban találták, feltevések szerint a ‘Grines Golden’-nel megporzódott Golden Reinette magvából keletkezett. 1916-ban került kereskedelmi forgalomba. A Golden Delicious alma méltán nevezhető a világ eddig legsikeresebb almajtájának, hiszen nemcsak Amerikában, hanem Európában is a fő fajták közé került. Érési idő A Golden delicious alma hazánkban szeptember végén – október elején szedhető. Gyümölcse tetszetős. Mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy (140-180 g), héja vékony,az érés kezdetén zöldessárga, éretten sárga. Gyümölcshúsa sárgás,édes, enyhén savas, kissé illatos. Felhasználása Gyümölcse kiváló élvezeti értékkel rendelkezik, friss fogyasztásra igen kedvelt. Emellett sütésre, aszalásra és egyéb sokoldalú élelmiszeripari felhasználásra alkalmas. Tárolhatóság A Golden alma elég jól tárolható. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Bio idared almánk fajtára jellemzően, Jól télálló, hazánk egyik kedvenc alma fajtája, hiszen egész ősztől tavaszig fogyasztható. Eleinte kicsit savanykásabb még, de az idővel édes-savanyú ízű lesz. Az Idared egy amerikai almafajta, világszerte közkedvelt, de csökkenő jelentőségű. Magyarországon széles körben elterjedt. Rendkívül jól tárolható, ezért fő funkciója a kései friss fogyasztási piac ellátása volt. Gyümölcsének minősége erősen függ a termőhelyi és környezeti tényezőktől. Húsa fehéres, vajszínű, bőlevű, kemény, roppanós. Íze nem jellegzetes, de kellemes, harmonikus, nem túl savas. Érési idő A Idared alma hazánkban szeptember végétől szedhető. Tárolhatóság A Idared alma kiválóan tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Red Jonaprince Hollandiából származó Jonagold-változat. Magát az alapfajtát 1943ban, az USA ban hozták létre. A ’Red Jonaprince’ a Jonathan és a Golden fajták kiváló keresztezéséből származó almafajta. Különleges, mert magában hordozza a két szülője legjobb tulajdonságait. élénkvörös fedőszíne az egész gyümölcsöt beborítja, ezért nagyon szép küllemű fajta, rendkívül sokan választják napról napra Európa szerte. Gyümölcse nagy (220-280 g), dekoratív, héja karakteresen piros, korán színeződő. Húsa kemény, roppanó, íze kiváló. Érési idő A Red Jonaprince alma hazánkban szeptember közepétől szedhető. Tárolhatóság A Red Jonaprince alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
BIO minősítésű Red Jonaprince almából készített szűretlen, natúr 100%-os almalé, 3 literes bag-in-box csomagolásban. Kizárólag kézzel szedett étkezési minőségű almából préseljük. A termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, hőkezelt (pasztőrözött). Selymes, aromásan telt ízét a kíméletes préselési technológiának és az étkezési minőségű bio alapanyagnak köszönheti. Felbontás után hűvös helyen tárolandó, és két héten belül ajánlott elfogyasztani. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. A termék bio alapanyagból, Biokontroll által tanúsított gyártóüzemben készült.
BIO minősítésű Red Jonaprince almából készített szűretlen, natúr 100%-os almalé, 3 literes zacskóban, doboz nélkül. Kizárólag kézzel szedett étkezési minőségű almából préseljük. A termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, hőkezelt (pasztőrözött). Selymes, aromásan telt ízét a kíméletes préselési technológiának és az étkezési minőségű bio alapanyagnak köszönheti. Utántöltő tasak tárolása: fénytől védett, hűvös helyen. Felbontás után hűvös helyen tárolandó, és két héten belül ajánlott elfogyasztani. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. A termék bio alapanyagból, Biokontroll által tanúsított gyártóüzemben készült.
BIO minősítésű Red Jonaprince almából készített szűretlen, natúr 100%-os almalé, 5 literes bag-in-box csomagolásban. Kizárólag kézzel szedett étkezési minőségű almából préseljük. A termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, hőkezelt (pasztőrözött). Selymes, aromásan telt ízét a kíméletes préselési technológiának és az étkezési minőségű bio alapanyagnak köszönheti. Felbontás után hűvös helyen tárolandó, és két héten belül ajánlott elfogyasztani. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. A termék bio alapanyagból, Biokontroll által tanúsított gyártóüzemben készült. BIO minősítésű Red Jonaprince almából készített szűretlen, natúr 100%-os almalé, 3 literes bag-in-box csomagolásban. Kizárólag kézzel szedett étkezési minőségű almából préseljük. A termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, hőkezelt (pasztőrözött). Selymes, aromásan telt ízét a kíméletes préselési technológiának és az étkezési minőségű bio alapanyagnak köszönheti. Felbontás után hűvös helyen tárolandó, és két héten belül ajánlott elfogyasztani. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. A termék bio alapanyagból, Biokontroll által tanúsított gyártóüzemben készült.
BIO minősítésű Red Jonaprince almából készített szűretlen, natúr 100%-os almalé, 5 literes zacskó, doboz nélkül. Kizárólag kézzel szedett étkezési minőségű almából préseljük. A termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, hőkezelt (pasztőrözött). Selymes, aromásan telt ízét a kíméletes préselési technológiának és az étkezési minőségű bio alapanyagnak köszönheti. Felbontás után hűvös helyen tárolandó, és két héten belül ajánlott elfogyasztani. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. A termék bio alapanyagból, Biokontroll által tanúsított gyártóüzemben készült.
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Nyers, darált édes paprika parajdi natúr kősóval, bio kápiapaprikából (töltőtömeg: 200 gr). Kiváló ételízesítő levesekhez, pörkölthez, pácokhoz. Hőkezeléssel tartósítva. (Összetevők: kápia paprika, só)
Natúr termék: bio paprika párolva kis sóval. Kiváló semleges alap ragukhoz, rántottához, pizzához, paprikás krumplihoz - bármely ételhez, amelyhez jól társul a paprika. Hőkezeléssel tartósítva.