Mások ezeket rendelték

Ivójoghurt Fahéjas-almás 330 ml
Friss tehéntejből joghurt kúltúrával gyümölcs sűrítménnyel készült adalékmentes termék

Átvétel: 2025-10-16
Rendelhető 2025-10-14-ig
Bio alma 1 kg - Golden
Golden Delicious alma Az USA-ban találták, feltevések szerint a ‘Grines Golden’-nel megporzódott Golden Reinette magvából keletkezett. 1916-ban került kereskedelmi forgalomba. A Golden Delicious alma méltán nevezhető a világ eddig legsikeresebb almajtájának, hiszen nemcsak Amerikában, hanem Európában is a fő fajták közé került. Érési idő A Golden delicious alma hazánkban szeptember végén – október elején szedhető. Gyümölcse tetszetős. Mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy (140-180 g), héja vékony,az érés kezdetén zöldessárga, éretten sárga. Gyümölcshúsa sárgás,édes, enyhén savas, kissé illatos. Felhasználása Gyümölcse kiváló élvezeti értékkel rendelkezik, friss fogyasztásra igen kedvelt. Emellett sütésre, aszalásra és egyéb sokoldalú élelmiszeripari felhasználásra alkalmas. Tárolhatóság A Golden alma elég jól tárolható. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.


Bio spagettitök (kb. 1 kg)
A spagettitökkel ritkán találkozhatunk, pedig méltatlanul mellőzött zöldségféle. A közismert főzőtökhöz hasonlóan főzeléknek készítjük el, de vele ellentétben nem kell legyalulni, mert szálakra esik a húsa. Vágd ketté hosszában a tököt, kézzel kapard ki a magvakat (nem szükséges kanalazni, mert úgy értékes húst veszítünk). Kend be sóval belülről, és vágott felével lefelé tedd a sütőbe kis vízzel. 200 fokon 40 perc. Kis hűlési idő után villával ki tudod kaparni. Sűrűbb, testesebb íze van, mint az átlag főzőtöknek. Krémesebb állag eléréséhez botmixerrel is átdolgozhatjuk. (Egy tök kb. 0,9-1,1 kg súlyú.)