Bio sárgarépa fermentálva fokhagymával, fűszerekkel.
Összetevők: sárgarépa*, fokhagyma*, fűszerek*, só, víz (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő)
Megjegyzés: a termék 20 fok alatti helyiségben van tárolva, ezért a fermentálódási folyamata lelassult. Szobahőmérsékletre kerülve a folyamat új lendületet kaphat, ezért kinyitáskor pezsgést tapasztalhatunk. Ez természetes velejárója a fermentálódásnak. Ha túl sok felöntőlé kerülne ki az üvegből, forralt és lehűtött sós vízzel pótolhatjuk.
Megjegyzés 2: NEM tartósítjuk hőkezeléssel a fermentált termékeinket, mert akkor elveszítené a lényegét. Emiatt megeshet, hogy a fermentálódás során nem kívánt irányt vesznek a mikrobiológiai folyamatok (a tetőt kissé felnyomják a keletkező gázok és beszöknek más baktériumok, spórák), és kellemetlen szagot, vagy penészréteget találunk. Az ilyen esetet kérjük jelezni!
Bio sárgarépa fermentálva fokhagymával, fűszerekkel.
Összetevők: sárgarépa*, fokhagyma*, fűszerek*, só, víz (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő)
Megjegyzés: a termék 20 fok alatti helyiségben van tárolva, ezért a fermentálódási folyamata lelassult. Szobahőmérsékletre kerülve a folyamat új lendületet kaphat, ezért kinyitáskor pezsgést tapasztalhatunk. Ez természetes velejárója a fermentálódásnak. Ha túl sok felöntőlé kerülne ki az üvegből, forralt és lehűtött sós vízzel pótolhatjuk.
Megjegyzés 2: NEM tartósítjuk hőkezeléssel a fermentált termékeinket, mert akkor elveszítené a lényegét. Emiatt megeshet, hogy a fermentálódás során nem kívánt irányt vesznek a mikrobiológiai folyamatok (a tetőt kissé felnyomják a keletkező gázok és beszöknek más baktériumok, spórák), és kellemetlen szagot, vagy penészréteget találunk. Az ilyen esetet kérjük jelezni!