A repceméz az egyetlen olyan mézfajta, ami nem savas kémhatású, így kifejezetten javallt gyomorsav túltengés esetén. Nagyon gyorsan megkristályosodik. Pergetés után 1-2 héten belül fehér lesz és krémes állagú, leginkább a zsírra emlékeztet. Mivel ezt a mézfajtát nem szűröm, lépdarabok és esetlegesen kristályosodott mézhab előfordulhat benne.
Retek Természetes antibiotikum, felső légúti megbetegedések rendszeres mini saláta fogyasztása esetén elkerülhetőek, kezdeti stádiumban megfoghatók, vértisztító, hő termelő, ami az ízületi problémák esetén segíthet. Fogyasztásakor sok folyadék bevitele ajánlott. Mini Saláta? Miért? A mini saláták vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdagok, melyet természetes egészséges formában tartalmaznak. Rostanyagokban gazdagok, mellyel segíti az emésztést, méregtelenítést. Emellett vannak minisaláták, amelyek antibiotikumos, gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Tárolás: Hűtőszekrényben 3-4 napig frissen tartható, jól szellőző dobozban, vagy textilzsákban. Nagyobb mennyiség rendelése: Amennyiben 1 csomagnál több minisalátát szeretnél rendelni, akkor kérheted egy nagyobb textilzsákban is. Ezt kérlek jelezd a megrendeléskor! Köszönöm Hulladékcsökkentési törekvés: Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy a környezetünket is egészségesen tartsuk. Ezért az eldobható csomagolás elkerülése 8és a minisaláták minél frissebben tartása) érdekében egyáltalán nem használok a minisaláták csomagolásához egyszerhasználatos műanyag zacskót vagy dobozt. A minisaláták felcímkézve, szabászati maradék textilek felhasználásával megvarrt textilzsákokban érkeznek a Dombvidék Kosárközösséghez az átadó napon. A textilzsákokból az átadóponton átrakhatod saját dobozodba vagy textilzsákodba, a kosárközösség pedig visszajuttatja hozzám a zsákokat. Azonban nyugodtan haza is viheted ezekben a megrendelt minisalátádat. Ez esetben kérlek, hogy következő alkalommal juttasd vissza a Dombvidék kosárközöség önkéntesei részére, hogy újból fel tudjam használni egy következő megrendelés környezettudatos csomagolásához. Odafigyelésedet hálásan köszönöm.
Rozsos baguettünk sem tartalmaz mást, csak lisztet, vizet és sót. 40%-ban teljes kiőrlésű bio rozslisztből készül.
Összetevők: 90%sárgabarck, 10% cukor, pektin.320ml Visszaváltható üveg
A cukkini egy új formában: savanyítva. A fűszerekkel együtt a ropogós cukkini igazán ízletes savanyúsággá válik, aki kóstolta, a savanyított uborkát el is felejti :) Összetevők: cukkini*, kapor*, borsikafű*, cukor, ecet, fűszerek, só (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Hőkezeléssel tartósítva.
Savanyú káposzta 1 kg Összetevők: Gyalult fejes káposzta, adalékmentes só,fűszerek, birsalma A fejes káposztát a magvetéstől mi gondozzuk, elkerülve a szervezetünkre káros anyagok használatát. Fermentálás során a gyalult káposzta mellé adalékmentes sót, fűszereket tettünk, a szívünkkel együtt:) Ezáltal egészséges, gluténmentes vegán termék. Újra hasznosítható műanyag vödörbe mérjük ki megrendeléskor, ebben el áll minimum 1 hónapig hűtőben tárolva. Mindig le kell nyomkodni és légmentesen lezárni fogyasztás után. Felhasználható: Főétel mellé savanyúságként, salátához, reggeli mellé, vacsora mellé, disznótoroshoz, főzéshez.
Összetevők: Himalája só, szárított zöldségkeverék, bors, őrölt chili. Adalékanyag és tartósítószer mentes. A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk, levesek, húsételek, szendvicsek ízesítésére. Sószóróba töltve, amely megkönnyíti a használatot!
Összetevők: Himalája só, szárított zöldségkeverék, bors, őrölt chili. Adalékanyag és tartósítószer mentes. A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk, levesek, húsételek, szendvicsek ízesítésére.
Szárított Házi tészta, SPAGETTI - 500 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!