A levendula szörpünk az a szörp amire a legbüszkébbek vagyunk és természetesen a legkeresettebb szörp fajta is egyben. Hogy miért vagyunk rá a legbüszkébbek? Mert az íze harmonikus, selymes, lágyan simogató. A leghűsítőbb ital nyári melegben. Készíthetünk belőle limonádét, szörpöt, joghurthoz adhatjuk hozzá, de fagylaltra is csurgathatjuk, sőt fagylaltot is készíthetünk belőle. A levendula szörp, amely valódi levendulával készül, főzési eljárással. Adalékmentes, színezékmentes, kézműves termék. Saját termesztésű levendulából (lavandula angustifolia) készítjük, kistermelői műhelyünkben a Maminti szörpöket. Kiszerelése 0,5 l. Összetevők: víz, cukor, levendula, citromsav.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
Kívül-belül magos kenyér: tökmag, napraforgó mag, lenmag, szezám és fekete szezámmag.
Ahogy a Nagymama készítette! Kistermelői szörp. Összetevők: cukor, termés, citromsav, kálium-szorbát.
250 gr egy csomag. Az íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Ezenkivűl lehet még levesekbe, köretebe és tésztás ételekbe tenni. A mángoldnak magas az A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma, ezen kívül cukrot, pektineket, szerves savakat (oxálsav, almasav, citromsav), foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz.