Évelő, tarackoló fűszernövény. Fényigényes, vízkedvelő. Az erdélyi konyha alapfűszere. Jellegzetes aromájú fűszer, levesek, húsok, zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, ecetek ízesítésére is használhatjuk.
Virágzás előtt a legaromásabb, ekkor vissza kell vágni és leszárítani a levelét, kedvező körülmények között ezt többször meg lehet ismételni.
Ha jól érzi magát, gyorsan fejlődik és terjed.
A palánták jelenleg 10 cm magasak.
Évelő, tarackoló fűszernövény. Fényigényes, vízkedvelő. Az erdélyi konyha alapfűszere. Jellegzetes aromájú fűszer, levesek, húsok, zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, ecetek ízesítésére is használhatjuk.
Virágzás előtt a legaromásabb, ekkor vissza kell vágni és leszárítani a levelét, kedvező körülmények között ezt többször meg lehet ismételni.
Ha jól érzi magát, gyorsan fejlődik és terjed.
A palánták jelenleg 10 cm magasak.