Évelő, tarackoló fűszernövény. Fényigényes, vízkedvelő. Az erdélyi konyha alapfűszere. Jellegzetes aromájú fűszer, levesek, húsok, zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, ecetek ízesítésére is használhatjuk.
Közvetlenül virágzás előtt a legaromásabb, ekkor vissza kell vágni és leszárítani a levelét, kedvező körülmények között ezt többször meg lehet ismételni.
Ha jól érzi magát, gyorsan fejlődik és terjed.
A növények jelenleg 15 cm magasak.
Évelő, tarackoló fűszernövény. Fényigényes, vízkedvelő. Az erdélyi konyha alapfűszere. Jellegzetes aromájú fűszer, levesek, húsok, zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, ecetek ízesítésére is használhatjuk.
Közvetlenül virágzás előtt a legaromásabb, ekkor vissza kell vágni és leszárítani a levelét, kedvező körülmények között ezt többször meg lehet ismételni.
Ha jól érzi magát, gyorsan fejlődik és terjed.
A növények jelenleg 15 cm magasak.