Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termékek Élelmiszer Feldolgozott zöldségek Savanyított (fermentált) vegyes vágott

Savanyított (fermentált) vegyes vágott

Alapja a káposzta, az ízvilágát a számos zöldség együttesen alakítja ki.

Összetevők: káposzta, uborka, batáta, répa, hagyma, zöldparadicsom, petrezselyem, parajdi só, fokhagyma, birsalma, pritaminpaprika, babérlevél, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, oregano

A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható.

Fogyasztás előtt érdemes tudni:

  • Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire.
  • Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is.
  • A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat.
  • Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott sava
2600 Ft / db
4.33 Ft/g


Termék minősítő rendszer




Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!