Savanyított (fermentált) vegyes vágott
Alapja a káposzta, az ízvilágát a számos zöldség együttesen alakítja ki.
Összetevők: káposzta, uborka, batáta, répa, hagyma, zöldparadicsom, petrezselyem, parajdi só, fokhagyma, birsalma, pritaminpaprika, babérlevél, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, oregano
A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható.
Fogyasztás előtt érdemes tudni:
Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire.
Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is.
A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat.
Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik.
Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
4.33 Ft/g