Bio idared almánk fajtára jellemzően, Jól télálló, hazánk egyik kedvenc alma fajtája, hiszen egész ősztől tavaszig fogyasztható. Eleinte kicsit savanykásabb még, de az idővel édes-savanyú ízű lesz.
Az Idared egy amerikai almafajta, világszerte közkedvelt, de csökkenő jelentőségű. Magyarországon széles körben elterjedt. Rendkívül jól tárolható, ezért fő funkciója a kései friss fogyasztási piac ellátása volt. Gyümölcsének minősége erősen függ a termőhelyi és környezeti tényezőktől. Húsa fehéres, vajszínű, bőlevű, kemény, roppanós. Íze nem jellegzetes, de kellemes, harmonikus, nem túl savas.
Érési idő
A Idared alma hazánkban szeptember végétől szedhető.
Tárolhatóság
A Idared alma kiválóan tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Vöröskáposzta
A-, C-, K-, és U-vitamin tartalma jelentős, sok benne a kalcium, a vas, rendkívül gazdag enzimekben és ásványi anyagokban.
Mini Saláta? Miért?
A mini saláták vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdagok, melyet természetes egészséges formában tartalmaznak. Rostanyagokban gazdagok, mellyel segíti az emésztést, méregtelenítést. Emellett vannak minisaláták, amelyek antibiotikumos, gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Tárolás: Hűtőszekrényben 3-4 napig frissen tartható, jól szellőző dobozban, vagy textilzsákban.
Nagyobb mennyiség rendelése: Amennyiben 1 csomagnál több minisalátát szeretnél rendelni, akkor kérheted egy nagyobb textilzsákban is. Ezt kérlek jelezd a megrendeléskor! Köszönöm
Hulladékcsökkentési törekvés: Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy a környezetünket is egészségesen tartsuk. Ezért az eldobható csomagolás elkerülése 8és a minisaláták minél frissebben tartása) érdekében egyáltalán nem használok a minisaláták csomagolásához egyszerhasználatos műanyag zacskót vagy dobozt. A minisaláták felcímkézve, szabászati maradék textilek felhasználásával megvarrt textilzsákokban érkeznek a Dombvidék Kosárközösséghez az átadó napon. A textilzsákokból az átadóponton átrakhatod saját dobozodba vagy textilzsákodba, a kosárközösség pedig visszajuttatja hozzám a zsákokat. Azonban nyugodtan haza is viheted ezekben a megrendelt minisalátádat. Ez esetben kérlek, hogy következő alkalommal juttasd vissza a Dombvidék kosárközöség önkéntesei részére, hogy újból fel tudjam használni egy következő megrendelés környezettudatos csomagolásához. Odafigyelésedet hálásan köszönöm.
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek. Hagyományos ízesítésű téli szalámi.
Min. rendelés 200 g, 1 rúd kb 600 g
A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni.
Ineterminált típus, kb. 180-200 cm magasra nő, kacsolni, kötözni kell, cserébe a fagyokig hozza a termést.
Termése nagyobb koktél paradicsom (3-4 cm) falatnyi, nagyon jó ízű, finom, lédús. Ellenálló, nagy termőképességű fajta. Az eredeti magot még Baji Bélától (a permakultúra hazai atyjától kaptam).
A fotó egy fa kínálólapáton készült, ennek mérete 4*10 cm, a termés méretéhez jó viszonyítás.
A palánták lakásban, majd fűtetlen fóliasátorban nevelkedtek, vegyszermentesen, Isaszeg külterületén.
Kétszer átültetett, 4-5 lombleveles, 15-20 cm magas növények.
Mircea Kápia palánta
Kápia típusú, erős növekedésű, sűrű lombozatú és magas
terméshozamú fajta. A 14-18 cm hosszú gyümölcsök 70-
90 g átlagtömegűek. Színe világoszöldből mélyvörösre
érik. Friss fogyasztásra alkalmas. Szabadföldi
termesztésre ajánlott.
Marzano típusú közepes méretű paradicsomot termő előnevelt palánta. Vetés ideje 02.25
A San Marzano paradicsom egy középkorai érésű, igen bőtermő és determinált növekedésű paradicsom fajta. Ez a paradicsom a klasszikus olasz lucullus típusú paradicsomok közé tartozik, melyek szilva alakúak. Az igazi olasz konyhában nagyra értékelik a San Marzanot, mert kiváló ízű, vékony héjú és sokoldalúan felhasználható.
Marmande típusú befőző nagy méretű paradicsom. Vetés ideje: 02.25
A Marmande paradicsom egy korai, nagy termőképességű fajta, amely szabadföldön is sikeresen termeszthető. Ez a paradicsomféle féldeterminált, ami azt jelenti, hogy hajt új hajtásokat, de a növekedés mértéke korlátozott. A bogyók mérete nagyjából 150-200 gramm.
Ökörszív típusú nagy méretű paradicsom. Vetés ideje 02.25
termése jellegzetesen szív alakú, karmazsinvörös, nagyméretű, kiváló ízű, húsos, vékony héjú. Nagyon erőteljes növekedésű, féldeterminált fajta. Leveleit jellegzetesen összepödri a nagy UV sugárzás és hőség hatására, ezzel csökkentve a párolgást. Középérésű, nagy bogyójú. Bogyója kicsit érzékeny. Későn érik, folyton növő, bőtermő. Az Ökörszív paradicsom termésének súlya akár az 500 g-ot is elérheti. Házikerti fajta, régi fajtacsoport tagja. Friss fogyasztásra és befőzésre egyaránt kiváló. Az ökörszív fajtacsoport központi fajtája.
Sertésből készült csökkentett zsír és sótartalommal, csemege ízvilágú vastag kolbász/szalámi termékünk hagyományosan, bükkfával füstölt, glutén, laktóz és szója mentes, valamint garantáltan adalékanyagmentes.
Kenyereszsák a kenyér, pékáru otthon tárolásához.
32*42 cm, így elfér benne a kilós kenyér is.
Kívűl mintás pamutvászon, belül PUL, így szellőzik, nem penészedik, viszont frissen tartja a pékárut 2-3 napig. Zsinórral záródik.
Üzenetben választható minta, a képek között szerepelnek a készleten lévő vásznak.
Kolozs Gabi vagyok 25 éve foglalkozom kürtőskalácssütéssel, minden kisebb, nagyobb gödöllői és környékbeli rendezvényen részt vettem.
Kalácsok 400 grammosak, frissen átadás előtt sülnek. Kürtőskalács, vaníliás, fahéjas, diós, kakaós, kókuszos, mákos és mogyorós ízekben kapható.
A kalács sem tojást, sem tejterméket nem tartalmaz, és kizárólag hazai alapanyagokat használok.
A legördülő menüből lehet választani különböző ízesítések között! A menü megnyitásához, kérlek kattints a fahéjas kürtőskalács szóra vagy a le-fel mutató nyilakra.
Az őszibarack egy klasszikus mindenki által kedvelt gyümölcslé. Mint az almánál is, itt is az egyes évjáratok minimális íz eltérést produkálnak. Csalódást azonban ez a termék sem okoz majd Önöknek. Kóstoltatásaimnál mindig érdeklődve figyelem vevőim arcát, a meglepetést, a boldogságot, amit az ízek váltanak ki. Nem ehhez a sűrű, nem vizezett, nem aromákkal telenyomott gyümölcsléhez vannak szokva az emberek. Fogyasszák bátran.
Andrej András őstermelő
Szárított Házi tészta, GYUFA - 200 gr
Az Ízes Manufaktúra terméke.
Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék.
A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem.
Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül.
Kizárólag kézi munkával készült termék.
Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták.
Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Hagyományosan etetett hízott kacsák mája sütve a saját zsírjában.
Igazi finomság egy reggelihez, friss/piritott kenyérrel, paprikával, paradicsommal, hagymával vagy ízlés szerinti kiegészítővel.
Jó étvágyat!
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A megnövekedett érdeklődés eredményeként nagyobb helyszín után kellett néznünk és az Önkormányzatnak hála találtunk... reméljük sok-sok közösségi eredménye lesz az együttműködésnek.
Jó hírek! Decembertől újra Átadás!???? December 1-jén Új Átadási Helyszínen várunk titeket. A Dombvidék Kosárközösség Új Átadóhelye: Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda alsó szintje.
A kivi napjaink sztár gyümölcse. Nem véletlenül, hiszen tízszer több C-vitamin van benne, mint egy almában. Hazánban is megterem, egyre több ültetvény van. Az egyik Nagyvenyimen található.
Tájékoztató
A kiválasztott termék bekerült a kosarába, ezáltal a termék automatikusan megvásárlásra kerül, amennyiben nem törli ki a kosarából.