A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Összetevők: 90%birsalma, 10% cukor, pektin.320ml Visszaváltható üveg.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben bodzavirágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben bodzavirágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
Hagyományos elkészítésén kívül használhatjuk limonádé ízesítésére is egy kellemes nyári frissítőt varázsolva belőle. 500 ml
Almával főzött, bodzavirággal aromatizált lekvár, mellyel feldobhatod süteményed, tortád, palacsintád, de nagyon finomak akár egy szelet vajas pirítóson is. 314 ml
Paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma, fokhagyma felhasználásával készült, gazdag fűszerezésű zöldségragu. Tésztaszószként fogyasztható önmagában, vagy lepirított darált hússal összeforralva. 580 ml
Hagyományos módon nevelt, hízott kacsa bőrös hája. Remek tepertő és kacsazsír lesz belőle kisütés után.