
Bio sárgarépa fermentálva fokhagymával, fűszerekkel. Összetevők: sárgarépa*, fokhagyma*, fűszerek*, só, víz (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Megjegyzés: a termék 20 fok alatti helyiségben van tárolva, ezért a fermentálódási folyamata lelassult. Szobahőmérsékletre kerülve a folyamat új lendületet kaphat, ezért kinyitáskor pezsgést tapasztalhatunk. Ez természetes velejárója a fermentálódásnak. Ha túl sok felöntőlé kerülne ki az üvegből, forralt és lehűtött sós vízzel pótolhatjuk. Megjegyzés 2: NEM tartósítjuk hőkezeléssel a fermentált termékeinket, mert akkor elveszítené a lényegét. Emiatt megeshet, hogy a fermentálódás során nem kívánt irányt vesznek a mikrobiológiai folyamatok (a tetőt kissé felnyomják a keletkező gázok és beszöknek más baktériumok, spórák), és kellemetlen szagot, vagy penészréteget találunk. Az ilyen esetet kérjük jelezni!

Bio szárzeller fermentálva, egy olyan környezetben, ami igazi ízbombává teszi: a citrom és a gyömbér savanykás-pikáns-fűszeres ízt ad a szárzeller egyedi aromájához! Erős zamata miatt akár egy kiskanállal is elég lehet az ételhez. Összetevők: szárzeller*, citrom*, gyömbér*, só, víz (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Megjegyzés: a termék 20 fok alatti helyiségben van tárolva, ezért a fermentálódási folyamata lelassult. Szobahőmérsékletre kerülve a folyamat új lendületet kaphat, ezért kinyitáskor pezsgést tapasztalhatunk. Ez természetes velejárója a fermentálódásnak. Ha túl sok felöntőlé kerülne ki az üvegből, forralt és lehűtött sós vízzel pótolhatjuk. Megjegyzés 2: NEM tartósítjuk hőkezeléssel a fermentált termékeinket, mert akkor elveszítené a lényegét. Emiatt megeshet, hogy a fermentálódás során nem kívánt irányt vesznek a mikrobiológiai folyamatok (a tetőt kissé felnyomják a keletkező gázok és beszöknek más baktériumok, spórák), és kellemetlen szagot, vagy penészréteget találunk. Az ilyen esetet kérjük jelezni!

Szárzeller fermentálva, mindössze az újhagyma üde ízével kiegészítve. Összetevők: szárzeller*, újhagyma*, só, víz (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Megjegyzés: a termék 20 fok alatti helyiségben van tárolva, ezért a fermentálódási folyamata lelassult. Szobahőmérsékletre kerülve a folyamat új lendületet kaphat, ezért kinyitáskor pezsgést tapasztalhatunk. Ez természetes velejárója a fermentálódásnak. Ha túl sok felöntőlé kerülne ki az üvegből, forralt és lehűtött sós vízzel pótolhatjuk. Megjegyzés 2: NEM tartósítjuk hőkezeléssel a fermentált termékeinket, mert akkor elveszítené a lényegét. Emiatt megeshet, hogy a fermentálódás során nem kívánt irányt vesznek a mikrobiológiai folyamatok (a tetőt kissé felnyomják a keletkező gázok és beszöknek más baktériumok, spórák), és kellemetlen szagot, vagy penészréteget találunk. Az ilyen esetet kérjük jelezni!

A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

Csokros bio zöldhagyma. Egy kicsit túlszaladtak már az optimális fázison, így inkább főzéshez (pl. leves-íz) használhatók.


Zamatos nyári lecsó: csak bio fehér paprika, bio paradicsom és erdélyi kősó. Hagymát és olajat nem tartalmaz. Hőkezeléssel tartósítva.

Keverék a most szedhető leveles salátákból. Főzést nem igényel, frissen fogyasztható ételek mellé. Egy csomag súlya: 100 gr.

Bio natúr paradicsomlé: csak paradicsom, semmi más (sem só, sem víz nincs hozzáadva!). Állaga a sűrítmény és az ivólé között van, ideális alapanyag leveshez, paradicsomos ételekhez, de frissen is üdítő. Hőkezeléssel tartósítva.

Nyers, darált édes paprika parajdi natúr kősóval, bio kápiapaprikából (töltőtömeg: 200 gr). Kiváló ételízesítő levesekhez, pörkölthez, pácokhoz. Hőkezeléssel tartósítva. (Összetevők: kápia paprika, só)