Szarvasgombás pesztó – bazsalikomos és napszárított paradicsom ízesítésű Ha valami igazán különlegesre vágysz, ne keress tovább! A szarvasgombás pesztó a gasztronómia egyik rejtett kincse, amelyben a bazsalikom és a napszárított paradicsom frissessége, a parmezán karakteres íze és a szarvasgomba elegáns aromája találkozik egyetlen üvegben. Mire jó a szarvasgombás pesztó? – Kenheted pirítósra vagy friss kenyérre – Keverheted tésztához egy gyors, de elegáns ebédhez – Használhatod húsok, grillzöldségek vagy sajtok mellé mártásként – Vagy csak kanalazd ki titokban... mi nem áruljuk el! A termék tartósítószer mentes!
Szárított Házi tészta, SZÉLESMETÉLT - 500 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Kb. 3 cm átmérőjű, édes, cherry jellegű paradicsom. Szentesről.
Hagyományos, üstben főzött, hozzáadott cukor nélkül készült Besztercei szilvából.
Hamburgi muskotály, Pölöskei muskotály és Teréz vegyesen. Biodinamikusan termesztett fehér és kék csemege szőlő fajták.
A tyúkokat a Gödöllői Génmegőrzési Központból vesszük, amik között megtalálható a kendermagos, a kopasznyakú, a barna és folygolyszínű fajták. A tyúkok szabadtartásúak, kapirgálósak. Köszönöm, ha a mi termékünket választod!
Összetétel: Olivabogyó, aszalt paradicsom, olivaolaj, só, bors, zöldfűszerkeverék, fokhagyma, citromlé. A termék tartósítószer- és adalékanyag mentes! Az egyedien fűszerezett tapenád az olasz konyha híres előétele. Pirítósra isteni, de tehetjük szendvicsbe, előételként pita kenyérre kenhetjük. Meleg ételekhez, omlettbe töltve, főtt tojásra egyszerűen rápöttyintve. Ehetjük tésztával, de tehetjük pizzára, csirke- vagy nyúlhús mellé. Könnyen emészthető, egészséges, a vegán étrend követőinek is ajánljuk! Kétféle változatát készítjük, az édes és a sós ízesítésű tapenádot.
A gabonamag és gabonaliszt sütési tulajdonságait, így a kenyér minőségét is a keményítő- és a fehérjetartalom határozza meg. A gabonaszemek legnagyobb mennyiségbe szénhidrátot, javarészt keményítőt tartalmaznak.. A gabonamag, valamint a belőle készülő liszt minősége szempontjából döntő a mag úgynevezett endospermiumában találhatóraktározott fehérje minősége és mennyisége. A lisztünk minimális fehérjetartalma minimum 19%. Hagyományos köves malomban őrölt tönköly liszt: A köves őrlésnek köszönhetően, magas a rost tartalma, az ízvilága kimondottan házi jelleget ad az ebből készített kenyereknek, pékáruknak, süteményeknek. A legkiválóbb minőségű és megbízható alapanyagból készült. Természetes módon bőven tartalmaz alapvető ásványi anyagokat. A közönséges hybrid búzához képest magasabb a fehérje, és aminosav tartalma, könnyen emészthető, élettani hatása kedvező. Szénhidrát tartalma alacsony, és lassú felszívódású! Ajánljuk, gyerekeknek, sportolóknak, terhes anyáknak, időseknek, valamint az alacsony szénhidráttartalom miatt beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is. Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz.