Állománybontásból származó kis paprikák (7 cm hosszúság és 4 vállszélesség alatti méret). Recept ötlet: töltsük meg daráthússal/sajttal, és tegyük sütőbe. Fermentáláshoz, savanyításhoz vagy akár falatnyi snack paprikának kiváló. Egy csomag súlya: 500 gr.
Vidám színű leveles saláta friss fogyasztásra. Egy csomag: 100 gr.
Kisméretű zellergumó sok levéllel (fűszernek érdemes feldarabolni, fagyasztóba eltenni).
A spagettitökkel ritkán találkozhatunk, pedig méltatlanul mellőzött zöldségféle. A közismert főzőtökhöz hasonlóan főzeléknek készítjük el, de vele ellentétben nem kell legyalulni, mert szálakra esik a húsa. Vágd ketté hosszában a tököt, kézzel kapard ki a magvakat (nem szükséges kanalazni, mert úgy értékes húst veszítünk). Kend be sóval belülről, és vágott felével lefelé tedd a sütőbe kis vízzel. 200 fokon 40 perc. Kis hűlési idő után villával ki tudod kaparni. Sűrűbb, testesebb íze van, mint az átlag főzőtöknek. Krémesebb állag eléréséhez botmixerrel is átdolgozhatjuk. (Egy tök 1,3 kg súlyú.)
A spagettitökkel ritkán találkozhatunk, pedig méltatlanul mellőzött zöldségféle. A közismert főzőtökhöz hasonlóan főzeléknek készítjük el, de vele ellentétben nem kell legyalulni, mert szálakra esik a húsa. Vágd ketté hosszában a tököt, kézzel kapard ki a magvakat (nem szükséges kanalazni, mert úgy értékes húst veszítünk). Kend be sóval belülről, és vágott felével lefelé tedd a sütőbe kis vízzel. 200 fokon 40 perc. Kis hűlési idő után villával ki tudod kaparni. Sűrűbb, testesebb íze van, mint az átlag főzőtöknek. Krémesebb állag eléréséhez botmixerrel is átdolgozhatjuk. (Egy tök 1,5 kg súlyú.)
A spagettitökkel ritkán találkozhatunk, pedig méltatlanul mellőzött zöldségféle. A közismert főzőtökhöz hasonlóan főzeléknek készítjük el, de vele ellentétben nem kell legyalulni, mert szálakra esik a húsa. Vágd ketté hosszában a tököt, kézzel kapard ki a magvakat (nem szükséges kanalazni, mert úgy értékes húst veszítünk). Kend be sóval belülről, és vágott felével lefelé tedd a sütőbe kis vízzel. 200 fokon 40 perc. Kis hűlési idő után villával ki tudod kaparni. Sűrűbb, testesebb íze van, mint az átlag főzőtöknek. Krémesebb állag eléréséhez botmixerrel is átdolgozhatjuk. (Egy tök kb. 0,9-1,1 kg súlyú.)