Retek Természetes antibiotikum, felső légúti megbetegedések rendszeres mini saláta fogyasztása esetén elkerülhetőek, kezdeti stádiumban megfoghatók, vértisztító, hő termelő, ami az ízületi problémák esetén segíthet. Fogyasztásakor sok folyadék bevitele ajánlott. Mini Saláta? Miért? A mini saláták vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdagok, melyet természetes egészséges formában tartalmaznak. Rostanyagokban gazdagok, mellyel segíti az emésztést, méregtelenítést. Emellett vannak minisaláták, amelyek antibiotikumos, gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Tárolás: Hűtőszekrényben 3-4 napig frissen tartható, jól szellőző dobozban, vagy textilzsákban. Nagyobb mennyiség rendelése: Amennyiben 1 csomagnál több minisalátát szeretnél rendelni, akkor kérheted egy nagyobb textilzsákban is. Ezt kérlek jelezd a megrendeléskor! Köszönöm Hulladékcsökkentési törekvés: Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy a környezetünket is egészségesen tartsuk. Ezért az eldobható csomagolás elkerülése 8és a minisaláták minél frissebben tartása) érdekében egyáltalán nem használok a minisaláták csomagolásához egyszerhasználatos műanyag zacskót vagy dobozt. A minisaláták felcímkézve, szabászati maradék textilek felhasználásával megvarrt textilzsákokban érkeznek a Dombvidék Kosárközösséghez az átadó napon. A textilzsákokból az átadóponton átrakhatod saját dobozodba vagy textilzsákodba, a kosárközösség pedig visszajuttatja hozzám a zsákokat. Azonban nyugodtan haza is viheted ezekben a megrendelt minisalátádat. Ez esetben kérlek, hogy következő alkalommal juttasd vissza a Dombvidék kosárközöség önkéntesei részére, hogy újból fel tudjam használni egy következő megrendelés környezettudatos csomagolásához. Odafigyelésedet hálásan köszönöm.
Rozsos baguettünk sem tartalmaz mást, csak lisztet, vizet és sót. 40%-ban teljes kiőrlésű bio rozslisztből készül.
Szeletelt uborka sok hagymával, a hagymát is hagymával evők örömére. Összetevők: uborka, vöröshagyma, parajdi só, fokhagyma, borsikafű A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Különleges savanyú káposzta: a belekevert banántól nem lesz banánízű, de egy kicsit lágyabb ízű, nem annyira savanyú, mint a natúr. Összetevők: káposzta, banán, parajdi só A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta. (Mert az :D ) Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, feketebors A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
Olyan, mint a savanyú káposzta, enyhe zöldfűszeres ízesítéssel. Összetevők: káposzta, parajdi só, birsalma, répa, batáta, fokhagyma, babérlevél, kapor, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, majoranna A légmentes lezárásnak köszönhetően felbontás nélkül sokáig eláll. Felbontás után hűtve tárolva 4 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes tudni: Javasolt kisebb adagokkal kezdeni a fermentált ételek fogyasztását, és csak fokozatosan növelni a mennyiséget, figyelve a testünk jelzéseire. Egyes egészségügyi problémák esetén (aktív emésztőrendszeri fekély, aktív Crohn-betegség, légúti allergiás időszakban) tilos a fermentált ételek fogyasztása, és fokozott óvatosság és körültekintés szükséges az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó állapotok esetén is. A kész fermentált savanyúság egy élő rendszer, nem hőkezelt, így ha lelassulva is, de folyamatosan zajlik benne a fermentáció. Ezáltal az állaga, íze sem teljesen állandó, idővel „érik”, puhul. Ugyanakkor megfelelő légmentes lezárás esetén akár évekig is elállhat. Az üveg tartalma első felnyitáskor pezseghet, ez teljesen normális. A pezsgést a fermentlében nagy mennyiségben lévő oldott szén-dioxid távozása okozza, a frissen kibontott savanyúság ezért lehet kissé szénsavas ízű, de ez hamar elmúlik. Előfordulhat az is, hogy első felnyitáskor kifut a folyadék az üvegből, ezért érdemes óvatosan, tálca fölött vagy a mosogatónál kinyitni. Csökkenthető a kifutás veszélye azzal is, ha felbontás előtt az üveget hűtőben tartjuk egy ideig, hogy hideg legyen.
A cukkini egy új formában: savanyítva. A fűszerekkel együtt a ropogós cukkini igazán ízletes savanyúsággá válik, aki kóstolta, a savanyított uborkát el is felejti :) Összetevők: cukkini*, kapor*, borsikafű*, cukor, ecet, fűszerek, só (*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő) Hőkezeléssel tartósítva.
Grill kolbász válogatás, sertés, marha és pulyka húsból juhbélbe töltve. Laktóz-, glutén- és szójamentesen valamint garantáltan adalékanyag mentesen! Ízesítés: csípős sertés, natúr sertés, csípős marha, natúr marha, sajtos pulyka ( ementáli sajt).