Harmadik generációs méhész vagyok, általában 30-40 méhcsaláddal dolgozom. A méz mellett termelek egyéb méhészeti termékeket is: virágport, propoliszt, a méhviaszból pedig gyertyákat és kozmetikumokat készítek.
Harmadik generációs méhész vagyok, általában 30-40 méhcsaláddal dolgozom. A méz mellett termelek egyéb méhészeti termékeket is: virágport, propoliszt, a méhviaszból pedig gyertyákat és kozmetikumokat készítek.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben kakukkfüvet áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz, amely a kakukkfű tartalma miatt nyákoldó hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben levendula virágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Nyugtató, gyulladást csökkentő, fertőtlenítő hatású. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.
Kellemesen aromás méz. Sütemény sütéshez talán ez a legalkalmabb. Kb 2-3 hónap alatt kristályosodik. Gyakran előfordul, hogy alul durva szemcsés kristályok alakulnak ki, felül pedig folyékony marad.
Kellemesen aromás méz. Sütemény sütéshez talán ez a legalkalmabb. Kb 2-3 hónap alatt kristályosodik. Gyakran előfordul, hogy alul durva szemcsés kristályok alakulnak ki, felül pedig folyékony marad.
Kellemesen aromás méz. Sütemény sütéshez talán ez a legalkalmabb. Kb 2-3 hónap alatt kristályosodik. Gyakran előfordul, hogy alul durva szemcsés kristályok alakulnak ki, felül pedig folyékony marad.
A propoliszt a méhek a fák, bokrok levélrügyeiről gyűjtik. Színe sárgától a nagyon sötétbarnáig változhat, attól függően, hogy milyen növényről származik. A propoliszt a méhek a kaptár fertőtlenítésére használják. Legfontosabb összetevői: flavonoidok, alifás és aromás savak, és azok észterei, illóolajok, ketonok, fenolok, benzoesav, aldehidek, rengeteg ásványi anyag és vitamin, stb. Ezen összetevőknek köszönhetően a legerősebb természetes antibiotikum (elsősorban a Gram pozitív baktériumok ellen hatásos), de hatékony gombák és vírusok ellen is. Kiváló immunerősítő. Legfontosabb felhasználási területei: fül-orr -gégészeti megbetegedések pl. torok és mandula gyulladás, hörghurut, középfül-gyulladás szív és érrendszeri betegségek emésztőrendszeri betegslgek pl.: idült vastagbélgyulladás szájüregi gyulladások külsőleg: gombás fertőzések, lassan gyógyuló, de nem nedvedző sebek, égési sérülések Immunerősítésre, rendszeres szedésre felnőtteknek napi 20 -30 csepp ajánlott, akut betegség esetén kúraszerűen akár napi 3x 20 csepp is szedhető. Gyermekeknek 1 éves kortól adható. Adagolása: 2-3 csepp/10 testsúlykilogramm. Erős íze miatt érdemes mézbe, nem forró italba keverni, vagy kockacukorra cseppenteni. Ritkán előforduló allergiás reakciók miatt ajánlatos első használat előtt bőrpróbát végezni: kézfejre cseppenteni 2-3 cseppet, vagy első alkalommal csak 2-3 cseppet bevenni . Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve tárolandó. Használata során vegyük figyelembe, hogy a bőrön akár napokig barna elszíneződést nagy, textíliából nem eltávolítható.
A repceméz az egyetlen olyan mézfajta, ami nem savas kémhatású, így kifejezetten javallt gyomorsav túltengés esetén. Nagyon gyorsan megkristályosodik. Pergetés után 1-2 héten belül fehér lesz és krémes állagú, leginkább a zsírra emlékeztet. Mivel ezt a mézfajtát nem szűröm, lépdarabok és esetlegesen kristályosodott mézhab előfordulhat benne.
A repceméz az egyetlen olyan mézfajta, ami nem savas kémhatású, így kifejezetten javallt gyomorsav túltengés esetén. Nagyon gyorsan megkristályosodik. Pergetés után 1-2 héten belül fehér lesz és krémes állagú, leginkább a zsírra emlékeztet. Mivel ezt a mézfajtát nem szűröm, lépdarabok és esetlegesen kristályosodott mézhab előfordulhat benne.