Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt parenyica

Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt, füstölt sajt.

Kellemesen sós, markánsan füstös, de jelentősen érvényesülnek a sajt igazi aromái is. Kézzel gyúrjuk és hagyományosan csiga formába tekerjük. A sajtot hagyományosan bükkfafűrészporral füstöljük. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, szálas szerkezetű sajt található.

Az ízesített változat kifli vagy croissant formájú. Lilahagymás, fokhagymás és aszalt szilvás változatban kapható.

Fogyasztási javaslat:

  • fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékelten pihentetni (úgy mint a vajat) hogy elvezhető legyen és a sajt picit megpuhuljon,
  • magában fogyasztva, szendvicsbe, nasinak, 
  • kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára.

Allergén anyag: tej

Összetevők: hőkezelt teljes tej, só, oltó, sajtkultúra, természetes füst

Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve

Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható.

Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük. 

 

 

1000 Ft / db
1000 Ft/kg


Termék minősítő rendszer
Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!

Mások ezeket rendelték