Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termékek Élelmiszer Tej, tejtermékek Tehén Sajtok, túró Bükkfával füstölt lilahagymás parenyica
Hankai Sajtműhely

Bükkfával füstölt lilahagymás parenyica

Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt, füstölt sajt.

Kellemesen sós, markánsan füstös, de jelentősen érvényesül a lilahagyma intenzív íze. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, szálas szerkezetű sajt található, melyek köré apróra vágott friss lilahagymát rejtettünk. A sajtot hagyományosan bükkfafűrészporral füstöljük. Kézzel gyúrjuk és a lialahagymával a belsejében feltekerjük.

További változatok: natúr, fokhagymás és aszalt szilvás.

Fogyasztási javaslat:

  • fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékelten pihentetni (úgy mint a vajat) hogy elvezhető legyen és a sajt picit megpuhuljon,
  • leginkább szendveicsbe ajánljuk,
  • kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára.

Összetevők: hőkezelt teljes tej, lilahagyma, só, oltó, sajtkultúra, természetes füst

Allergén anyag: tej

Csomagolás: A vírushelyzetre való tekintettel minden sajtot vákuumcsomagoltan szállítunk! A termékek címkéi a jogszabály által előírt adatokat tartalmazzák, valamint a tételazonosító is fel van tüntetve.

Tárolás: Vákuumcsomagoltan felbontás nélkül a gyártástól számítva 60 nap a sajtok minőségmegőrzési ideje. Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 2 napig folpackban tárolható.

Súy és ár: Igyekszünk minden terméket azonos méretűre készíteni (kb. 200 grammosra), ám mivel kézzel készül minden sajt, így megeshet, hogy az Ön által megvásárolt termék nem pontosan 1000 Forintba fog kerülni átvételkor. +/- 50 g eltérés előfordulhat. Megértését köszönjük. 

Mivel a sajtot feltekerés előtt sózzuk, így a lilahagyma veszíthet íze intenzitásán illetve jellegzetes színén. Ezért ezt a sajtot minél hamarabb célszerű elfogyasztani a vásárlást követően!

1000 Ft / db
1000 Ft/db


Termék minősítő rendszer

1
1Nincs még hozzászólás a termékhez!

Somogyi Eszter
2021-04-20 09:21

Nagy kedvenc.

Mások ezeket rendelték