Dombvidék Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Élelmiszer

Bio leveles saláta (Téli porcsin)

Érdekes megjelenésű, nem csípős leveles-virágos saláta. Önmagában nem túl kiadós, érdemes keverni más leveles salátákkal. Egy csomag súlya: 50 gr.

480 Ft / csomag
480 Ft/csomag

Bio leveles saláta (Venezianer)

Friss, zöld, ropogós levelű saláta. Egy csomag súlya: 100 gr.

550 Ft / csomag
550 Ft/csomag

Bio paprikakrém, csemege

Nyers, darált édes paprika parajdi natúr kősóval, bio kápiapaprikából (töltőtömeg: 200 gr). Kiváló ételízesítő levesekhez, pörkölthez, pácokhoz. Hőkezeléssel tartósítva.

880 Ft / üveg
880 Ft/üveg

Bio tönkölybúza félbarna kenyérliszt, 1kg

A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

900 Ft700 Ft / db
700 Ft/kg

Bio tönkölybúzaliszt teljes kiőrlésű, 1kg

A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.

700 Ft500 Ft / db
500 Ft/kg

Bodzás virágméz 250g

A méz egy picit savas kémhatású, így kioldja a belé helyezett növények, magvak zamatát. Ebben a mézben bodzavirágot áztattam. A végeredmény, egy különleges illatú, zamatos méz. Néhány hónap alatt megkristályosodik, de a megolvasztását nem javaslom, mert hő hatására elveszhet az aromája.

950 Ft / üveg
3.8 Ft/g

Bodzaszörp

Hagyományos elkészítésén kívül használhatjuk limonádé ízesítésére is egy kellemes nyári frissítőt varázsolva belőle. 500 ml

1400 Ft / db
2.8 Ft/ml

Bodzaszörp

Frissítő bodzaszörp. Összetevők: víz, cukor, bodzavirág, citromlé. Hőkezeléssel tartósítva. Űrtartalom: 750 ml.

1320 Ft / üveg
1320 Ft/üveg

Bodzavirág lekvár

Almával főzött, bodzavirággal aromatizált lekvár, mellyel feldobhatod süteményed, tortád, palacsintád, de nagyon finomak akár egy szelet vajas pirítóson is. 314 ml

1420 Ft / db
4.52 Ft/ml
...

Bolognai szósz

Paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma, fokhagyma felhasználásával készült, gazdag fűszerezésű zöldségragu. Tésztaszószként fogyasztható önmagában, vagy lepirított darált hússal összeforralva.  580 ml

1790 Ft / db
1790 Ft/db

Borsó Minisaláta (10 dkg)

Borsó A babfélékben sok az A-, B-, C-, E-vitamin és folsav (B9 vitamin), magas a vas, mangán, magnézium, kálium, és foszfor tartalmuk, és jelentős az antioxidáns és aminósav tartalmuk. Mini Saláta?  Miért? A mini saláták vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdagok, melyet természetes egészséges formában tartalmaznak. Rostanyagokban gazdagok, mellyel segíti az emésztést, méregtelenítést. Emellett vannak minisaláták, amelyek antibiotikumos, gyulladáscsökkentő hatással bírnak.  Tárolás: Hűtőszekrényben 3-4 napig frissen tartható, jól szellőző dobozban, vagy textilzsákban. Nagyobb mennyiség rendelése: Amennyiben 1 csomagnál több minisalátát szeretnél rendelni, akkor kérheted egy nagyobb textilzsákban is. Ezt kérlek jelezd a megrendeléskor! Köszönöm Hulladékcsökkentési törekvés: Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy a környezetünket is egészségesen tartsuk. Ezért az eldobható csomagolás elkerülése 8és a minisaláták minél frissebben tartása) érdekében egyáltalán nem használok a minisaláták csomagolásához egyszerhasználatos műanyag zacskót vagy dobozt. A minisaláták felcímkézve, szabászati maradék textilek felhasználásával megvarrt textilzsákokban érkeznek a Dombvidék Kosárközösséghez az átadó napon. A textilzsákokból az átadóponton átrakhatod saját dobozodba vagy textilzsákodba, a kosárközösség pedig visszajuttatja hozzám a zsákokat. Azonban nyugodtan haza is viheted ezekben a megrendelt minisalátádat. Ez esetben kérlek, hogy következő alkalommal juttasd vissza a Dombvidék kosárközöség önkéntesei részére, hogy újból fel tudjam használni egy következő megrendelés környezettudatos csomagolásához. Odafigyelésedet hálásan köszönöm.

2500 Ft / csomag
250 Ft/dkg