Szabolcsi almákból, 2x válogatva! - Idared - Golden - Mutsu - Granny Smith - Jonagold - Jonaprince - Pinova - Royal Gála. A rekesz töltősúlya: kb. 4500 gr
Bio idared almánk fajtára jellemzően, Jól télálló, hazánk egyik kedvenc alma fajtája, hiszen egész ősztől tavaszig fogyasztható. Eleinte kicsit savanykásabb még, de az idővel édes-savanyú ízű lesz. Az Idared egy amerikai almafajta, világszerte közkedvelt, de csökkenő jelentőségű. Magyarországon széles körben elterjedt. Rendkívül jól tárolható, ezért fő funkciója a kései friss fogyasztási piac ellátása volt. Gyümölcsének minősége erősen függ a termőhelyi és környezeti tényezőktől. Húsa fehéres, vajszínű, bőlevű, kemény, roppanós. Íze nem jellegzetes, de kellemes, harmonikus, nem túl savas. Érési idő A Idared alma hazánkban szeptember végétől szedhető. Tárolhatóság A Idared alma kiválóan tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
A Jonathan és Golden keresztezése, nagyszemű, piros alma – olyan, ahogyan azt a mesékben rajzolni szokták. A héja vékony és viaszos, azaz gyönyörű pirosra lehet törölni a pólónkban tízórai előtt. Az íze jellegzetes, erős, mindkét szülő zamatait egyesíti. Érési idő A Jonagold alma hazánkban szeptember közepétől, végétől szedhető. Tárolhatóság A Jonagold alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.